Postauksessa näkyvä muistikirja on ostettu alekoodilla Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Olen jo pitkään ollut ehkä hieman kaavoihin kangistunut omassa kalenterituunauksessani. Käytän pääasiassa tarroja ja washeja, joskus myös leimoja ja musteita. Tähän keskiviikkopostaukseen halusinkin hieman haastaa itseäni ja otin tämän mahdollisuutena kokeilla jotain itselleni erilaista.

Päädyin käyttämään tässä postauksessa vain kolmea tuotetta: saksia, liimaa ja lehteä. Tiedän monien käyttävän erilaisia lehtiä kalenterituunauksessa, mutta itse en ole koskaan juurikaan sitä tehnyt, joten tämä oli oiva paikka kokeilla. Lehtenä käytin Kalenterimanian kesämiitin goodie bagin mukana tullutta Ihana-askartelulehteä ja liimana Suomen Taidetarvikkeelta ostamaani Zigin liimakynää. Toteutin aukeaman päiväkirjakäytössä olevaan Leuchtturm 1917 -muistikirjaan.

Aloitin homman ihan vain selailemalla lehteä. Kyseessä on kevään numero, joten aukeamat pursuilivat erilaisia kauniita värejä ja inspiroivia askarteluideoita. Päädyin hyödyntämään lehden välissä olleita kuvitettuja paperisivuja, jotka on varmasti tarkoitettu juurikin tällaiseen.

Leikkasin kuvioiduista sivuista erilaisia muotoja vapaalla kädellä. Päädyin leikkaamaan valkotaustaisesta paperista sydämiä. Sydämet näyttävät juurikin siltä, että ne on leikattu vapaalla kädellä, mutta se ei minua haitannut. Lisäksi hyödynsin vastaavalla tavalla kuvitettua, mutta turkoositaustaista paperia ja leikkasin siitä pari muotoa ajatuksenani käyttää niitä sivujen reunoilla. Lopuksi leikkasin vielä muutaman linnun ja perhosen niillä kuvioidusta paperista.

Aloin asetella kuvioita ja muotoja aukeamalle sen kummempia miettimättä. Se on yleisestikin minun filosofiani kalenterin koristelussa, en mieti liikoja ja katson mitä syntyy. Lopputuloksesta tuli mielestäni tosi kiva. Koska kyseessä tosiaan oli askartelulehden kevään numero, on aukeamakin todella keväinen. Vaikka ollaankin vielä tammikuun alussa, niin kevättä kohti mennään kovaa vauhtia, joten tämä sopi mielestäni tähän hetkeen oikein hyvin. Tulin hyvälle tuulelle katsellessani aukeamaa ja piristyin pakostikin miettiessäni, että kyllä se kevät sieltä kohta tulee. Kirjoitustilaakin jäi aukeamalle vielä mukavasti.

Tämä oli minulle hyödyllinen kokeilu, sillä oivalsin, että voisin aivan hyvin jatkossakin hyödyntää enemmän erilaisia kotoa löytyviä materiaaleja tuunauksessa. Aina ei tarvita isoa tarravarastoa tai kasaa erilaisia washiteippejä, vaan liikkeelle voi lähteä hyvinkin yksinkertaisista asioista.

-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *