Halusin kokeilla millaisen liikuteltavan kuvan saan aikaan muutamalla kotoa löytyvällä materiaalilla. Englanninkielellä ideoita löytyy sanalla pull- tai slide picture card, vinkiksi.

Valitsin ensin koristepapereita, taitekorttipohjan sekä merenneito-teeman. Korttipohjasta tulee kehys ja koristepaperista tausta. Löysin merenneito post it -lappuja ja leikkasin niistä yhden pyrstön mukaan askarteluun. Liimasin pyrstön kahden tukipaperin päälle, jotta se olisi tukevampi. Pyrstöstä tulee liikuteltava, joten se tarvitsee myös pahvista liuskan liikutteluun, kuin tikuksi. Liikuteltavat osiot kannattaa olla tukevaa materiaalia tai tehdä tukeviksi, jotta ne kestävät paremmin.

Tein seuraavaksi korttiin ikkunan kanteen. (Kaikki mitat ihan päästä vedettyjä). Minulla oli tarkoitus suojata kortin ikkuna (kehys) kirkkaalla kalvolla, mutta en löytänyt sellaista kotoa. Kaksinkertainen kontaktimuovi oli mielestäni turhan samea tähän tarkoitukseen. Liimasin taustapaperin korttipohjaan kaksipuoleisella teipillä ikkunan kohdalle vastapuolelle. Teippasin washi-teipillä taustapahvin alareunan, ettei pyrstö ottaisi siihen kiinni liikutellessa. Hölmönä en ajatellut, että taustapaperi olisi tietenkin voinut olla koko kortin pituinen ja washia ei olisi tarvittu. Tässä vaiheessa sisäpuolen koristelu pitää hoitaa, mutta kannattaa pitää mielessä, ettei laita mitään mikä estää kuvan liikuttelua. Itse en laittanut sisälle mitään. Suljin kortin reunat yhteen kapealla kaksipuoleisella teipillä, jättäen alas aukon liikuttelu liuskalle. Kannattaa teipata vain reunat, jotta liikuteltava kuva mahtuu kortin sisään piiloon. Siinähän se juju piilee. Asettelin liikuteltavan kuvan sisälle ennen kortin sulkemista. Liuskan/tikun ulkopäähän voi tehdä leveämmän kohdan kuin liikutusaukko. Näin se ei vahingossakaan häviä kortin sisälle. Ulostuloaukko voi olla niin ylhäällä, kuin sivussakin. Minulla se nyt tuli automaattisesti alas.

Koristelin kannen tarroilla ja Kuusateen merenneito washilla. Tällainen nopea ja yksinkertainen siitä syntyi. Monimuotoisuutta voi lisätä mielen mukaan. Tällaisen voi tehdä mille kalenterille tahansa. Tämä päätyy minun jonkin vihkon väliin. Taitoksena menisi traveler’s notebookin väliin tai reikäkujalla rengasplanneriin. Myöhemmin maaliskuussa jatkan vastaavan aiheen parissa. Pysykää kuulolla.

Mukavia tuunaushetkiä, Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *