Postauksen tuote on ostettu alennuskoodilla Chic Companylta.

Olen aina rakastanut erilaisia tehtäväkirjoja ja täyttänyt niitä innokkaasti. En siis myöskään jätä käyttämättä yhtään tekosyytä ostaa uutta sellaista. Tällä kertaa päädyin tilaamaan Chic Companylta itselleni palkinnoksi ajokortin saamisesta The Happy Planner Classic Guided Journal – Wellness Warrior -tehtäväkirjan.

Muistan miten innoissani olin, kun Happy Plannerilta alkoi tulla enemmän hyvinvointiteemaisia ja itsetutkiskeluun soveltuvia tuotteita. Harmikseni (ja myös varmasti monen muun harmiksi) tuotteiden saatavuus Suomeen on kuitenkin nykyään kovin hankalaa. Niinpä olinkin äärimmäisen riemuissani bongatessani tämän tehtäväkirjan Chic Companyn verkkokaupasta. Oli aika, jolloin Happy Planner oli mielestäni paras kalenteri ikinä, ja vaikka en enää pitkään olekaan sellaista itselleni kalenteriksi hankkinut, on minun sydämessäni edelleen paikka MAMBIn (Me and my Big Ideas) tuotteille. Tämä tehtäväkirja on kooltaan saman kokoinen kuin Happy Planner Classic.

Tehtäväkirja on värimaailmaltaan pastellinen ja minun mielestäni miellyttävän rauhallinen. Se sisältää viikkokohtaisia ja päiväkohtaisia tehtäväsivuja, joita voi käyttää apuna päivittäiseen journalingiin ja oman hyvinvoinnin seuraamiseen. Tehtäväkirja keskittyy nimenomaan henkiseen hyvinvointiin ja sen parantamiseen pienillä, arkipäiväisillä asioilla. Sopii siis erinomaisesti tällaiselle ihmiselle, joka tykkää pohtia omia valintojaan ja miettiä, millä keinoin voisi parantaa omaa elämänlaatuaan, kuitenkaan tekemättä mitään sen suurempia elämäntaparemontteja muutenkin kiireisen arjen keskellä.

Viikkosivujen tarkoitus on pohtia jokaista alkavaa viikkoa ja kirjata ylös itselle merkittäviä asioita sekä pieniä tavoitteita jokaiselle viikolle. Vieressä on myös tilaa omille muistiinpanoille.

Päiväkohtaiset sivut rakentuvat pienistä ohjaavista tekstinpätkistä, jotka auttavat ikään kuin pureksimaan jokaisen eletyn päivän pieniksi palasiksi. Päivästä riippuen tekstit vaihtelevat hieman, mutta teema niissä on kuitenkin jokaisessa samanlainen. Lopussa jokaisen päivän kohdalla on erillinen kohta asioille, joista on sinä päivänä ollut kiitollinen.

Koen tehtäväkirjan täyttämisen todella terapeuttisena. Aloitan yleensä jokaisen aamun kirjoittamalla sen päivän päivämäärän valmiiksi ja merkitsemällä kyseisen päivän ensimmäisen fiiliksen ”My attitude today” -kohtaan. Lisäksi täytän aamulla edellisen päivän loppuun. Olen toistaiseksi käyttänyt tämän tehtäväkirjan kanssa pelkkää kynää enkä ole koristellut aukeamia sen kummemmin. Pidän tätä tällä hetkellä lähinnä puhtaasti kirjoitusvälineenä ja alustana omille ajatuksilleni. Nätti värimaailma ja teemaan sopivat välilehdet myös pitävät huolen siitä, että tehtäväkirja miellyttää silmää ilman omia koristelujakin. Näin kirjan päivittäinen täyttö on myös pysynyt minulle hyvin vaivattomana eikä vie juurikaan ylimääräistä aikaa.

Nyt jonkin aikaa kirjan kanssa puuhasteltuani olen huomannut, että jokaisesta päivästä löytyy yleensä aina jotain hyvää. Jos onkin ollut raskas päivä, voi jokin pienen pienikin asia auttaa parantamaan fiilistä. Kirjoittamalla näitä asioita ylös vaikka sitten puoliväkisin, olen löytänyt paljon sellaista, mitä en ehkä normaalisti hektisen arjen keskellä ehtisi edes pysähtyä miettimään. Onnellisuus koostuu kuitenkin loppujen lopuksi hyvin paljon juuri niistä pienistä sanoista, teoista ja ajatuksista.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *