Viime viikolla aloitin minimakramee-kalenterikorujen askartelun, joka saa tänään jatkoa. Tässä postauksessa opastan kruunusolmujen tekoa.

Tarvitset tähän koruun:
– 4 kappaletta 40cm puuvillalankaa
– sakset
– kamman
– pienen avainlenkin
– lukon tai ketjun, jolla saat kiinnitettyä korun kalenteriin

Aloitin ottamalla puuvillalangasta kaksi 40cm pätkää vaakatasoon ja laitoin keskelle pienen avainlenkin, johon kiinnitin kiinnitysketjun. Toiset kaksi 40cm pätkää asettelin pystyyn, ristiin edellisten lankojen päälle.

Solmu syntyy, kun langanpäät asetetaan toistensa päälle kaarelle, aina vasemmalle yli muodostaen silmukan. Viimeinen lankapari asetetaan ensimmäisen silmukan lävitse ja kiristetään jokaista lankaparia vetämällä omiin suuntiinsa. Lopuksi kiristetään jokaista yksitellen, että saadaan aikaan kaunis ja napakka solmu. Alla kuvakollaasi.

Näitä solmuja jatketaan niin kauan, kuin lankaa riittää. Taisin tehdä kymmenen kappaletta. Jos haluat pidemmän korusta, leikkaat pitemmät langat alussa ja teet enemmän solmuja, helppoa.

Lopuksi otin 20cm langanpätkän ja erottelin siitä puolet, jotta sain ohuemman langan. Tehdään kiristyssolmu (hirttosolmu) ihan kiinni viimeisen kruunusolmun tyveen, ennen lankahapsuja. Sitomislanka laitetaan niin, että langan pää jää ylös ja alas tehdään lenkki. Aloitin kieputtamaan lankaa kruunusolmujen tyveen, tiukkaan ja järjestelmällisesti, jotta saan napakan ja siistin lopputuloksen. Lankaa kieputetaan ylhäältä alaspäin lenkkiä kohden. Kun solmukohta on mieleisen pituinen, laitetaan lanka lenkistä läpi ja vedetään lankaa alaspäin samalla, kun vedät lankaa ylhäältä toisesta päästä. Niin tiukkaan kuin saa. Ylimmän langan leikkaan tyvestä ja alin lanka saa jäädä hapsujen joukkoon.

Leikataan korun hapsut haluttuun mittaan ja kammataan langat tupsuksi. Tämä oli hauska ja helppo, kun pääsee ensin jyvälle. Vaikein osuus oli ehkä saada sormet riittämään sitomisvaiheessa, jotta saa siistin lopputuloksen.
Avainlenkkiin kiinnitin vielä pöllökorun ja kalenterikoru on valmis.

Toivottavasti tykkäsitte, itse olen ainakin jäänyt makrameen ihan koukkuun. Mukavaa kässäilyä ja toivottavasti jäätte solmuihin kiinni, yhtä kovin kuin minä.

-Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *