Toissa vuoden loppupuolella sain lahjakortin Personal Plannerille. Tiesinkin heti, että en halua valmiiksi päivättyä kalenteria. Olin siihen saakka tehnyt kalenteria aina tyhjille sivuille, lukuun ottamatta vajaan vuoden käytössäni ollutta Happy Planneria, mikä ei tuntunut sitten yhtään omalta. Minulla oli ollut mm. tavallinen kaupan kierrekantinen vihko blankoilla sivuilla, rengasplanneri pistesivuilla, sekä Dingbatsin pistesivuinen kirja.

Sainkin sitten vinkkiä, että Personal Plannerilta saa myös muistikirjoja. Lahjakorttini summalla sain tilattua yhden a5-kokoisen, sekä yhden mini-kokoisen muistikirjan. A5-kokoisessa sivuja on 160 ja mini-kokoisessa 130. Valitsin niihin suurimmaksi osaksi pistesivuja, mutta otin molempiin myös blankoja sivuja. Kansiin valitsin toiseen koirani Hertan kuvan, toiseen mieheni ja minun yhteiskuvan. Takakannen kuvat valitsin Personal Plannerin omasta kuvavalikoimasta.

Viime vuoden heinäkuussa sitten aloitin tekemään kalenteria A5-kokoiseen muistikirjaan. Olen ollut todella positiivisesti yllättynyt paperin laadusta. Paperista ei näy läpi juuri mikään kynä, ja se kestää hyvin myös leimailua ja vesivärejäkin.

Personal Plannerini on minulla sekalaisessa kalenteri-/bullet journal -käytössä. Mitään listoja en sinne tee, koska minulla on listoja varten Happy Plannerin Notes. Koen sen itselleni sopivaksi niin, että kalenterin vaihtuessa ei listoja tarvitse siirtää uuteen kalenteriin.

Käytän kalenterin koristelussa paljon lehtileikkeitä, tarroja ja papereita. Tällä hetkellä Peteliukseksi ristimäni kalenterini alkaakin olla niin pullukka, että ilman kierrekansia se olisi jo revennyt liitoksistaan.

Yleensä teen kalenteria useamman viikon etukäteen, jopa kuukauden tai enemmäkin. Teen kuukausiaukeaman joka kuukaudelle, mutta en sen enempää tee siihen merkintöjä, ellei ole joku todella tärkeä meno tai muistettava asia. Teen aukeamalle yhden viikon, mutta jos viikolla on erikoisia päiviä kuten joulu tai muu sellainen, saatan jakaa viikon kahdelle aukeamalle. Toisinaan teen sivulle avattavia luukkuja, joiden taakse saa muistiinpanotilaa.

Kaiken kaikkiaan olen äärimmäisen tyytyväinen Peteliukseeni ja positiivista siinä on juurikin ne kierrekannet ja sivujen ihana materiaali. Ja kun kansiin saa valita mieleisensä kuvan, niin silloin se on täydellinen paketti. 

-Armi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *