Leuchtturm1917 Bullet journal -muistikirja saatu yhteistyössä Suomalaisen kirjakaupan kanssa ja vesivärit saatu yhteistyössä Suomen Taidetarvikkeelta.

On aina pelottavaa pidellä käsissään uutta muistikirjaa tai kalenteria. Tyhjä sivu kammoksuttaa ja toisaalta sitä ei uskalla aloittaa, kun pelkää vain pilaavansa kaiken. Päivän postauksessa pääsette lukemaan ajatuksiani uuden bullet journalin aloituksesta.

Instagram on pullollaan upeita aukeamakuvia varmasti jokaiseen makuun ja mieltymykseen. Ryhmän ja blogin lisäksi se on itselleni luontevin paikka etsiä inspiraatiota. Välillä huomaan jääneeni selaamaan ryhmän albumeita tai instagram-syötettä tunneiksi. Mielessäni yhdistelen näkemääni kokonaisuuksiksi joista lopulta kerään yhtenäisen ajatuksen paperille. Aina lopputulos ei kuitenkaan ole sellainen miksi sen päässä ajatteli. Näin tapahtui bujon ensimmäisen sivun kanssa, jonka lopulta heivasin roskiin. Ei auttanut muu kuin hengittää muutaman kerran sisään ja ulos, ja aloitettava alusta.

Aloitin ensin hahmottelemalla lyijykynällä haluamani kuvan ääriviivat paperille. Jatkoin työstämistä Derwent watercolour -värikynillä jotka ovat vesiliukoisia. Vesiliukoiset puuvärikynät ovat tällaiselle ei niin taidokkaalle harrastajalle pieneen työhön armollisemmat ja jälki on silti, kuin vesiväreillä tehty.

Kun piirros oli väritetty, lisäsin vesiväreillä vielä muutamia yksityiskohtia ja reunustin ’otsikon’ sopimaan Kuusateen postikortin kanssa. Täydensin sivua vielä teemaan sopivilla Kuusateen washiteipeillä. Lopputuloksesta tuli minun näköinen ja minua kuvaava.

Nyt, kun vesiväreillä maalaamisen intoon oltiin taas päästy, jatkoin sivujen täyttämistä vielä parin maalauskokeilun verran. Olen ihastunut tällaisiin eri muotojen sisälle tehtyihin maisemiin ja kuvaan yhdistettyyn teksteihin. Ei niistäkään täydellisiä tullut, mutta ei ole täydellinen niiden tekijäkään. Pienin askelin opettelen olemaan armollisempi itselleni ja hyväksymään omat vajavaisuudet taiteellisissa lahjoissani. Ei Picassokaan sivellin suussa syntynyt, vain tekemällä opimme.

xoxo Nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *