Postauksessa käytetty decoupage-paperi saatu yhteistyössä Paperkatilta.

Esittelin *tässä postauksessa* Paperkatilta saamani ihanan yhteistyöpaketin sisällön, ja yksi setin tuotteista oli arkki decoupage-paperia. Silloin ensimmäinen ajatukseni oli käyttää paperi jonkin vihkon päällystämiseen. Päädyin kumminkin tekemään jotain hieman erilaista – upottamaan paperista revittyjä suikaleita art journal -sivun pohjalle. Olen aiemminkin liimaillut erilaisia paperisuikaleita arttihommiin kyllä, mutta decoupage-paperi oli materiaalina itselleni uusi ja hieman erilainen. Vähän kuin silkkipaperin kaltainen, mutta vahvempi.

Revin paperista pieniä palasia kukkakuvioiden ympäriltä, halusin ainoastaan mustavalkoisia koukero- ja nuottikohtia sivulleni. Kiinnittämiseen käytin kirkasta gessoa, mutta decoupage-lakka, tai esimerkiksi vedellä ohennettu erikeeper kävisi tähän myös varmasti vallan mainiosti. Levitin gessoa ensin suoraan sivulle, ja myös liimatun paperin päälle. Revitty pala siis sekä liimaantui sivulle että sai myös kirkkaan päällystyksen.

Kun gesso oli kuivahtanut, maalasin sivulle taustavärejä muutamalla erisävyisellä vihreällä akryylimaalilla. Pyrin varsinkin paperikohtien päältä maalaamaan melko kuivalla siveltimellä, eli mahdollisimman vähän maalin kanssa, jotta kuviot kuultaisivat läpi maalin altakin. Ei kuitenkaan haitannut vaikka kuvio ei kovin kirkkaaksi jäänyt näkyviin, sillä maalin kuivuttua halusin kokeilla itselleni uutta kikkaa – maalin poistamista vauvan peppupyyhkeellä.

Kevyesti pyyhkeellä hieroen maalipinta lähtikin mukavasti irtoamaan – mutta vain osittain jättäen vihreän sävyn pohjaan mikä oli tarkoituskin. Maali ei siis lähtenyt pyyhkäisemällä kokonaan jättäen sivun pohjaa näkyviin. Vaikka vahvemmin ja kauemmin pyyhkimällä sellaisenkin efektin varmaan halutessaan voisi saada aikaiseksi!

Tykästyin tämän tekniikan mahdollisuuksiin ja mietin miten kivoja ja satumaisia taustoja saisikaan tehtyä näin esimerkiksi kasviaiheisilla decoupage-papereilla! Ja jos decoupage-tekniikkana kiinnostaa, löytyy siitä lisää Suvin leikekuva-tuunailun merkeissä *tästä postauksesta*.

-Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *