Kalenterimania on keväällä 2016 perustettu Facebook-ryhmä jossa pyritään erityisesti huomiomaan aloittelijat ja ne jotka ovat vasta tutustumassa harrastukseen.

YLLÄPITO eli Kalenterimafia:

Mira Jyläskoski

Perustin Kalenterimanian koska halusin kerätä harrastajat aloittelijasta konkariin saman katon alle. En ikinä villeimmissä unelmissanikaan olisi uskonut millaisen ”maniaperheen” itselleni kasaankaan. Olen syntynyt joulukuussa 1985 ja tällä hetkellä asun Turussa kaksin ihanan pienen tyttäreni kanssa. Aktiivikäytössä minulla on Happy Planner mini ja vuodelle 2018 Erin Condrenin Lifeplanner. Haaveilen Kate Spadesta. Työpöydän reunalla keikkuu paljon muitakin kalentereita ja kaikki niistä ovat enemmän tai vähemmän käytössä. ”I may be lying the gutter, but I`m staring at the stars” on tatuoitu vuosia sitten käteeni ja elän edelleen sen mukaan.

Heidi Auranen

Turkulainen reilu kolmekymppinen kalenterimaanikko. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi ihanaa poikaa. Kalenterit ovat ihan must! ja niitä onkin tälle vuodelle kertynyt jo kuusi! Kaikki käytössä, eniten kuitenkin Nunuco. Ensi vuoden silmäteräni on Happy Planner Mini ja vahva kakkonen, Personal planner. Yllläpidossa vastuullani on jäsenpostaukset, joten niitä vain rohkeasti lähettämään!

Sanna Mykkänen

31v kahden pojan äiti Nousiaisista. Kalentereihin hurahdin yläasteen lopulla. Muutaman vuoden tauon jälkeen löysin kalentereiden ihmeellisen maailman Miran kautta. Liityin mukaan ylläpitäjäksi heti kalenterimanian alusta. Vastuualueinani on viikottainen aukeamaketju sekä jäsenpostaukset Heidin apuna. Vielä enemmän kuin kalentereihin, olen jäänyt koukkuun maniaperheeseen, kaikkiin ihaniin jäseniin jotka yhdessä tekevät ryhmästä mahtavan. Aktiivisesti käytössäni on Happy Planner mini, Heidi Swapp large sekä traveler`s notebook. Ensi vuodelle on jo pari kalenteria odottamassa. Katsotaan mitkä kehkeytyy vuoden 2018 lemppareiksi.

Inka Paavilainen

Olen 23vuotias muikki Keravalta, heissan. Saman katon alla elämääni jakaa avomiehen lisäksi bullterrieri-kakara, neljä käärmettä, sekä yksi lisko – oma pieni eläintarha siis on tullut kotiin haalittua! Kalentereita on useitakin ihania, mutta eniten on käytössä bujo Planner-muistikirjassa, Happy Planner classic ja Heidi Swappin iso muistoplanneri. Vastuualueinani ylläpidossa ovat Instagram, ATC-korttien vaihtoringit sekä #KmDoodleChallenget. On mahtavaa olla kehittelenässä uusia juttuja, ja ylläpidossa olen mukana ennenkaikkea paitsi innosta kalentereihin, ennenkaikkea rakkaudesta maniaperheeseen. Itseasiassa itselleni merkityksellinen lause ”Koska sydän sanoi niin” pätee myös kalenterimaniaan!

Mira Rantalankila

26v inspiroiviin lauseisiin ja fraaseihin hurahtanut psykiatrinen sairaanhoitaja ja uhmaikäisen pojan äiti Jyväskylästä! Moniosaaja, käsityöyrittäjä. Yleensä intoo täynnä kuin ilmapallo, ja kalenterimanialle kun antoi pikkusormen – se vei koko käden. Hymy ei helpolla hyydy, kofeiinin yliannostus on vältettävien listalla, ettei mennä vallan pylly eellä puuhun! Aktiivikäytössä Ajasto Project 365, Color Crush Composition Planner ja käsityöyrittäjän Diy-kalenteri Color Crushin kansissa…niistä lähes viidentoista joukosta joita omistan. Mania…!

Piia Pörsti-Laitinen

Olen nelikymppinen yhden erityisen lapsen äiti Jyväskylästä. Olen aina tykännyt tehdä kaikenlaisia listoja ja erilaiset muistikirjat ja kalenterit ovat edelleen heikkouteni, enkä pysty niitä vastustamaan. 😊
Erilaisia kalentereita löytyykin joka lähtöön, mutta tällä hetkellä aktiivikäytössä on Recollectionsin Zipper Planner, Ajaston Maker sekä Positiivareiden Hyvän Mielen Päivyriri. Liityin Kalenterimaniaan alkuvaiheessa ja koskaan en ole tuntenut sulautuvani yhtä hyvin ryhmään kuin mitä koin Kalenterimaniaan liittymäni jälkeen. Tästä syystä liityin myös mukaan ylläpitoon. Maniaperhe on sanalla sanoen ihana! Vastuualueenani on Lasten Happy Mail-rinki, asuinpaikkatiedoston päivittäminen sekä Kalenterimania FB-sivut.

Anna-Johanna Makkonen

Olen 30v, pienen tytön äiti Lahesta. Kotona meidän lisäksemme asuu tytön iskämies ja meillä on myös kaksi kissaa ja kaksi koiraa. Törmäsin Kalenterimaniaan sattumalta Facebookissa alkuvuodesta. Se oli sitä aikaa kun tyttö nukkui pitkiä unia ja minä kaipasin ihan uutta harrastusta jolla itseäni toteuttaa. Ylläpitoon lähdin mukaan muutamaa kuukautta liittymiseni jälkeen . Tämä vie aikaa, mutta antaa todella paljon Ihanaa olla ylläpidon porukassa ja ihanaa olla maniaperheessä. Aktiivisesti käytössä on tällä hetkellä The Planner Societyn TN ja kohta käyttöjoukkoon liittyy ihanat Erin Condrenit jotka aion tilata Yksi parhaita sanontoja, jonka tässä tilanteessa haluan minua kuvaavan on When life puts you in tough situations, don’t say ’why me’, say ’try me’.

Milja Tuikka

Kahvilla ja sarkasmilla toimiva ikuinen taiteilijasielu, joka omaa enemmän ylpeyttä Hogwarts-tupaansa kohtaan kuin maalitahroja käsissään – mikä on jo aika paljon sanottu. Tukikohtana toimii Helsinki, vaikka kaipuu ulkoavaruuteen tai Rivendelliin onkin aina suuresti läsnä. Kokoaikainen kissankaitsija, inspiraatiolausevihaaja ja #queenofeverything. Aktiivikäytössä Color Crush personal, satunnaista huomiota löytyy muun muassa A5-kokoiselle Color Crushille sekä Kikki.K:lle. Kalenterimanian YouTube-kanavan Hand of the King. Ainainen outolintu, joka löysi Kalenterimafiasta vihdoin oman kivan paikan jonne kokee kuuluvansa, näin 24 ikävuoden etsimisen jälkeen. ”Mediocrity knows nothing higher than itself; but talent instantly recognizes genius.”

Eija Mikkonen

Moikka moi, minä olen 37 vuotias kolmen kersan äiti Kainuusta, Suomussalmelta. Perheeseen kuuluu myös sekalainen seurankunta eläimiä: kissoja, koiria, käärmeitä ja kilpikonnia. Kalenterien koristelua olen harrastanut jo vuosia ja se onkin tärkein ja rakkain harrastukseni. Kalenterimaniassa roolini on olla näkyvillä, synttäritiedoston päivittäminen ja isoimpana vastuualueenani on Kalenterimanian ikioma kirppisryhmä. Se minkä takia olen yp on yksinkertaisesti mieletön intohimo tähän harrastukseen sekä rakkaus tähän maniaperheeseen. Lempilausahdus on varmaan että: sinnillä läpi vaikka harmaan kiven, kun on niin pöhkö ettei kiertääkkään sitä kiveä tajua. Aktiivikäytössä minulla on Kikki.K:n personal kokoinen ”vänskap”, bujo ja Erin Condren.

Ruut Männistö

Olen 26-vuotias aikaansaava ja sanavalmis intorvertti Tampereelta. Kalenterimaniaan törmäsin vuonna 2016 syksyllä vauhtimarttojen arjenhallintaillan jälkeen, kun aloin googletella kaikenlaisia kalenteriryhmiä. Ja sillä tiellä näköjään ollaan pysyvästi. Mafiaan päädyin, koska itseään on hyvä haastaa ja koska pidän tästä yhteisöstä aivan suunnattomasti. Tehtäväni ylläpitäjänä on olla näkyvillä ja kuuluvilla sekä vetää haasteita. Tässä kaikessa elämän hektisyydessä minun rinnallani kulkevat ihana Leuchtturmiin tehty bullet journal sekä päiväkirjan virkaa hoitava Marigoldin värinen Carpe Diem. Näiden lisäksi minulta löytyy muutama traveller’s notebok (tai kuten itse sanoisin fauxdori) sekä kymmeniä ja taas kymmeniä vihkoja.
Vaikka yleensä olenkin melko allerginen ylipositiivisille tsemppilauseille, on seuraava mietelause ihana: You are not broken, you are breaking through (-Alex Myles)”

Sini Hänninen

Olen pian 30-vuotias espoolainen kalenterimaanikko. Lähes kaiken vapaa-aikani kulutan Kalenterimanian parissa, mutta harrastan myös kuorolaulua ja balettia. Olen sellainen peruspositiivinen tyyppi, joka innostuu hyvin helposti uusista asioista.  Kalenterimaniaan löysin tieni korttiaskartelun kautta ja siinä kävi juuri niin kuin epäilinkin: kalenteriharrastus vei mennessään. Olen kokeillut plannereita vähän laidasta laitaan, mutta suosikikseni on muodostunut Happy Planner Classic, joka on minulla kotikalenterina, tai siis kalenterina, jota en kuljeta mukanani. Juuri otin käyttöön sen kaveriksi laukkuun paremmin mahtuvan Happy Planner Minin. Vuosi sitten päätin koittaa elää tämän sanoman mukaan: “If you’re not happy, make a change.”

Suvi Tanhuanpää

”Olosuhteet eivät tee elämästä sietämätöntä, vaan merkityksen ja tarkoituksen puuttuminen.” —Viktor Frankl Minulle merkitys ja tarkoitus löytyi reilu vuosi sitten Kalenterimaniasta. Olin seilannut ulapalla läpi muutaman opiskeluvuoden, lopettanut vakituiset harrastukseni ja mietin että “mitä tekis”. Klikkasin itseni ryhmään ja tänne jäin! Olen 22-vuotias neiti Mynämäeltä, aivan läheltä Turkua. Perheeseeni kuuluu mies, pari koiraa ja hamsteri jos toinenkin – ja sellainen olen itsekin, koska kotoa löytyy myös kalenteri poikineen. Käytössäni pisimpään on kuitenkin ollut Happy planner mini. Minulle mania on paljon enemmän kuin facebook-ryhmä, se on mun toinen perhe ja pakopaikka arjesta, paikka, josta saa aina vastauksen, oli kysymys mistä vaan!

***

Ryhmässä on ”seriffi” eli henkilö joka selvittelee konfliktitilanteita.

Kati Kaartinen

Olen Kati Kaartinen, asuinpaikka Somero. Ikää 40v (apua) ja yhdeltä titteliltäni Kalenterimanian seriffi. Miksi? Päähänpisto, ehkä. Ryhmän hakiessa vielä muotoaan ja tyyliään, mua harmitti hirveesti välillä jäsenten käytös. Sääntöjen ja tietyn käytöksen noudattaminen oli mahdotonta. Tiesin myös ylläpidon olevan kiireinen, joten ilmoittauduin vapaaehtoiseksi järkkäriksi. Kalentereista en tiedä mitään, mutta ihmisistä paljon. Osani on selvitellä jäsenten välisiä juttuja, jaella varotuksia ja erotuksia. Tämä taitaa olla ainoa työ, missä on tyytyväinen, mitä vähemmän on tekemistä. Aktiivikäytössä mulla on kotona Carpe Diemin Ballerina, työkäytössä Recollectioni vetskari kalenteri. Seriffikäytössä on Color Crushin personal.

***

Sivun logon ja bannerit on suunnittellut ja toteuttanut Annika Uuskoski