Dylusions Agenda muistikirja saatu yhteistyössä Käsitellen kanssa.

Se Hämeenpuiston vihkokaupan blogissa oli postaus – ”siirtokuvia pakkausteipillä”. Halusin kokeilla ja innostuneena jakaa inspiraatiota myös kalenterimanialaisille.

Projektiin tarvitaan vain lehtiä, pakkausteippiä, sakset sekä lämmintä vettä. Valitsin sanomalehden sekä aikakauslehden, verratakseni eri paperilaatuja. Pakkausteippini liima ei sovellu enää laatikoiden teippaukseen, mutta sai tästä projektista uuden elämän.

Löysin hauskoja lausahduksia ja kuvia, jotka leikkasin ensin summamutikassa. Liimasin teipin kuvan/tekstin päälle ja varmistin, ettei ilmakuplia jää väliin. Tämän jälkeen leikkasin ylimääräisen paperin pois teipin ympäriltä.

Kuumaa vettä hanasta kulhoon, kuvat likoamaan ja muutamassa sekunnissa aikakausilehden paperi irtosi teipistä, jättäen siistin kuvan. Sanomalehtikuvat vaativat pidemmän ajan ja melkein jokaista piti auttaa sormilla hieroen paperia pois teipistä.

Jätin siirtokuvat liimapuoli ylös päin kuivumaan talouspaperin päälle. Asettelin syömäpuikot painoksi, koska isommat kuvat tahtoivat mennä rullalle. Kuivuttuaan sanomalehtisiirtokuvat olivat huomattavasti tahmeampia, kuin toiset siirtokuvat.

Kauniista maisemakuvasta sain pitkiä ”washimaisiakoristeita ja niistä päätin ammentaa inspiraatiota. Traveler’s Notebookin välissä kulkevan Dylusions agenda-vihon viikkoaukeamalle liimasin kuvat mod podgella, mutta mikä tahansa kirkas liima varmasti käy.

Ei kun jokainen kokeilemaan. Kivaa sekä ilmaista, jos teippiä ja mainoksia löytyy kotoa.

-Linksu (ja Alma)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *