Kulmikasta keskiviikkoa kaikille, ja lämpimästi tervetuloa leikkelemään bokseja. Erilaisia boksitarroja on valmiina netti pullollaan. Löytyy niin tyhjiä kirjoittamiseen tarkoitettuja laatikoita, kuin koristeellisia kuvitettuja boksejakin. Allekirjoittanutkin rakastaa näitä valmiita tarroja helppoutensa vuoksi, mutta itse tehdenkin voi saada syntymään vaikka millaisia laatikko-koristusasioita! Tovi sitten tuli ryhmässä tuunailtua livessä viikkoaukeamaa, ja siinä samassa tuli puheeksi erilaisten boksi(tarroj)en diy-versioiden ideointia.

Ensimmäisenä tulee mieleen itse valmiiden etiketti-tarrojen (jollaisia saa aika hyvin perusmarketeistakin) värjääminen ja koristeleminen haluamallaan tavalla: musteilla, vesiväreillä, tusseilla, leimaten, doodlaillen… Tussilla etikettitarran pelkät reunat värittämällä saa hyvin samankaltaisia kirjoittamiseen oivia bokseja, jollaisia on esimerkiksi Mambin (Me And My Big Ideas) tarrakirjoissa. Yksinkertaisimmillaan diy-boksin aukeamalle saa leikkaamalla halutun kokoisen lootan vaikka ihan tulostuspaperista ja liimamalla sen käytössä olevalla liimalla, tai kaksipuoliteipillä, sivulle. Yksinkertaista!

Koristeellisiakin bokseja on helppo saada syntymään – materiaalina voi käyttää koristepapereita tai -kartonkeja, lehtileikkeitä, postikortteja.. mitä tahansa litteää mistä saa leikattua halutun kokoisia ruutuja irti. Kartonkisissa elintarvikepakkauksissakin saattaa olla sopivia pieniä kuvia joita hyödyntää bokseiksi. Toisin sanoen: jos haikailet tuunailusta tarrakittien kaltaisia bokseja käyttäen, on vaihtoehtoja erilaisiin lootien toteutustapoihin itsekin laaja skaala! Ja jos saksilla tai paperileikkurilla leikkely turhauttaa, löytyy ainakin Mambilta boksi-kuvioleikkuri jolla saa napsuteltua paperi-materiaaleista suoraan tietyn kokoisia laatikoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *