Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Taidetarvike kanssa.

Tervehdys kaikille! Esittelen teille ihania hyytelövesivärejä, jotka ovat tulleet tutuiksi ryhmän puolelta ainakin omien art journal -kokeilujeni kautta. Nämä erilaiset vesivärit olivat minullekin uusi tuttavuus, mutta ovat tulleet tutuiksi itselleni kokeilemalla. Tässä postauksessa pääsette kanssan testaamaan hyytelövesivärejä yhdessä tavallisten vesivärien kanssa. Käytössäni ovat ihanat HIMI vesivärit, jotka ovat osoittautuneet itselleni ja omiin tarpeisiini sopiviksi. Ja hyytelövesiväreistä minulla on käytössä kuutta eri sävyä: metallinhohtoiset sininen ja valkoinen sekä glitteriset pinkki, rusehtava oranssi, tummansininen ja vihreä.

Ensin maalasin tavallisilla vesiväreillä pohjavärit kokeiluille. Valitsin pohjien värit hyytelövesivärien sävyjen mukaan, ja yritin saada mahdollisimman samaa sävyä olevat pohjavärit taustoiksi. Ainut poikkeus oli tumma väri, jolla ajattelin vaalean hyytelövesivärin tulevan parhaiten esiin.

Pohjien maalausten kuivuessa, sekoitin hyytelövesiväriä muutamaan tippaan vettä ja maalausvalmiiksi erillisellä alustalla. Annostelin hyytelövesiväriä alustalle cocktailtikun kärjellä, sillä hyytelövesiväriä itsessään ei tarvita paljoa ja se on silti riittoisaa.

Kokeilujen kautta olen todennut vesisäiliösiveltimet parhaiksi tässä sekoitusvaiheessa, sillä säiliöstä saa hyvin annosteltua muutaman tipan vettä hyytelövesivärin joukkoon. Sekoitin ensin sinisen ja glitterisen pinkin, joilla aloin maalata taustavärien päälle.

Maalasin hyytelövesiväreillä tekemieni taustojen päälle, tarkoituksena oli saada hohtoa pohjaväreihin. Tein näin molemmille sinisille, pinkille ja vihreälle. Metallinhohtoinen valkoinen ja rusehtava oranssi pääsivät tositoimiin hieman erilaisella tyylillä, ikäänkuin leimattuina pohjille.

Levitin valkoista ja rusehtavaa oranssia muovilevylle cocktailtikun kärjellä, ja sumutin pienellä sumutinpullolla vettä hyytelövesivärien päälle. Laitoin vettä molempiin kohtiin, joissa oli hyytelövesiväriä. Yhden painalluksen sumutinpullosta sekä viimeiseksi muovilevylle yhden ylimääräisen painalluksen molempien värien päälle.

Painoin muovilevyn taustojen päälle ja levitin värin sillä tavoin työhön. Tällä tavoin leimaamalla väriä levittyy erilailla ja arvaamattomammin kuin maalaamalla taustojen päälle.

Lopputuloksesta tuli mielestäni onnistunut ja kaunis. Kimallus näkyy taustaväreillä kauniisti ja väri levittyi jo maalattujen pohjien päälle hyvin. Näillä hyytelövesiväreillä saa suurempiinkin maalauksiin kivaa kimallusta. Itse aion käyttää näitä maalaamiani kokeiluja kalenterissa jollain tavalla. Pohdinnassani ovat joko kirjanmerkki tai bokseja viikkoaukeamille.

Keskiviikkona ilmestyi tubeen video, jossa kokeilen näitä hyytelövesivärejä. Pääset katsomaan sen tästä linkistä!

Kiitokset vielä Suomen Taidetarvikkeelle ja Merjalle tästä yhteistyöstä!

-Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *