Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Suomen Taidetarvike kanssa.

En ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan hyytelövesiväreistä, kun minulle tuli mahdollisuus ottaa muutama väri testiin. Saapuneen paketin avasin Kalenterimanian Facebook-ryhmän puolella livessä ja täältä voit käydä katsomassa ensimmäisiä mietteitäni väreistä. Paketistani paljastui 6 herkullista vesiväripurkkia: 2 helmiäisempää ja koostumukseltaan geelimäisempää ja 4 glitteriä sisältävää, selkeästi hyytelömäisempää väriä. Myös ylläpidon Terhi sai samaan aikaan värit testiin: Terhin postauksen näet täältä!

Värit osoittautuivat erittäin värikylläisiksi ja jo pienestä tipasta sai nopeasti voimakkaan värisen kuvion paperin ja muovilevyn avulla. Värejä on mahdollista käyttää myös veteen laimennettuna, joko paletin kautta tai vesisäiliösiveltimeen suoraan sekoitettuna. Itse en uskaltautunut vielä laittamaan glitterisiä värejä säiliösiveltimeeni, sillä glitter nappasi erittäin tehokkaasti kiinni siveltimen harjaksiin jo sellaisenaan veden kanssa maalatessa. Jos omistaisin useamman säiliösiveltimen, varmasti ”uhraisin” yhden ihan näitä varten.

Värien mukana tuli myös muovilevy, jonka avulla sai tehtyä aivan uskomattoman upeita väriläiskiä ja tekstuuria. Tekniikka näiden takana on varsin yksinkertainen: pieni määrä väriä muovilevylle ja päälle painaa paperin ja volá. Värejä yhdistelemällä näistä saa vaikka kuinka upeita taideteoksia aikaan.

Halusin myös testata hieman sitä, millainen ero on pelkällä värillä ja vedellä laimennetulla värillä. Suurin ero näiden kanssa oli selkeästi se, että vedellä laimennetun pinta-ala tuplaantui. Muuten en huomannut ensimmäisen paperin jäljiltä isoa eroa. Muovilevyyn voi painaa yhä uudestaan paperia, niin pitkään kuin siitä irtoaa väriä, joten pystyt hyödyntämään pienimmätkin väririppeet. Lisäämällä vettä viimeisimmän värijäämän päälle, loputkin usein irtoavat paperille.

Vaikka värit ovat super värikylläisiä, halusin nähdä miten kuviointi muuttuu, kun käyttää hieman isompaa määrää väriä. Nostelin hammastikulla satunnaisiin paikkoihin levyn päälle väriä ja painoin muistikirjani sivun levyä vasten. Väriä tarttui varsin paksulti sivulle ja vaati luonnollisesti hieman pidemmän kuivumisajan, kuin pienempi määrä väriä. Tykästyin eritoten siihen, millaista tekstuuria tämä hieman isompi määrä väriä sai aikaan.

Kuten mainitsin ohimennen ylempänä, värejä voi käyttää myös ”perinteisten” vesivärien tapaan. Niitä voi käyttää sellaisenaan, tai vaihtoehtoisesti käyttää jotain muuta väriä alla ja maalata hyytelövesivärillä päälle efektiä hakien. Tätä postausta varten käytin väriä vain sellaisenaan. Nostin pienen määrän väriä paperille ja levitin väriä vedellä täytetyllä säiliösiveltimellä. Mitä enemmän vettä käyttää, sitä haaleammaksi värisävy muuttuu. Kuvassa oikealla olen vain levitellyt siveltimeen jäänyttä väriä paperilla, joten tästä näkee myös hyvin kuinka värikylläisiä nämä ovat.

Luonnollisesti halusin myös heti päästä testaamaan, millaista jälkeä saisin bullet journalini sivuille aikaiseksi näillä ihanilla väreillä ja päätin valita itselleni hieman normaalisti vieraammat hattaravärit aukeaman pohjaksi. Näiden kanssa on äärettömän hauska testailla erilaisia asioita sekä tekniikoita ja värit ovat todella monikäyttöiset. Värit sopivat varmasti kaikenlaiseen askarteluun ja näkisin näiden toimivan hyvin esimerkiksi korttien ja art journal töiden taustoina.

Iso kiitos vielä Suomen Taidetarvikkeelle ja Merjalle mahdollisuudesta päästä testaamaan näitä ihania värejä!

Joko sulla sormet syyhyää päästä kokeilemaan hieman erilaisempia vesivärejä? Itse olen ainakin jo koukussa!

– Laura

2 Comments on Esittelyssä – Suomen Taidetarvike – hyytelövesivärit vol. 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *