Innostuin muutama vuosi sitten lukemisesta ja halusin seurata kuinka paljon vuodessa tulee luettua ja mitä kirjoja. Aluksi mun lukupäiväkirja oli silloisen traveler’s notebookin sisällä erillisessä vihkossa, mutta nyt olen päivittäny lukupäiväkirjan omaksi muistikirjaksi, mihinkäs muuhunkaan kuin Leuchtturm1917 –muistikirjaan. 

Nykyinen lukupäiväkirjani alkaa siis joulukuusta 2020. Se sisältää paljon erilaisia listoja sekä kuukausittaiset “lukukatsaukset” ja lyhyen arvostelun/pohdinnan jokaisesta luetusta kirjasta. Koristellut olen tätä aika vähäisesti, sillä tässä kirjasessa mennään enemmän asia edellä kuin koristelut. Jotkut kuukaudet ovat täysin koristelemattomia. Kuitenkin jokaiseen kuukauteen olen koittanut tehdä jonkun nätin kansiaukeaman.

Lukupäiväkirjan alusta löytyy esimerkiksi seuraavanlaisia listoja

  • Listaus kirjahyllyn kirjoista
  • Mitä haluaisin lukea
  • Mitä kirjoja olen lukenut
  • Parhaat kirjat kautta aikojen
  • Mitä kirjoja olen lukenut ennen kuin alotin lukemieni kirjojen seurannan
  • Kaikki Agatha Christien kirjat listattuna ja merkintä mitä niistä olen lukenut

Vaikka Bullet Journal -kirjassa puhutaan tarpeettomien listojen tarpeettomuudesta, minä itse koen nämä, jonkun mielestä turhat listat, hyvää mieltä tuoviksi. Niistä on mukava katsella, mitäs kaikkea onkaan tullut luettua ja kuinka monta kirjaa vuodessa. Vaikka mun vuodessa luettujen kirjojen määrä ei olekkaan lähelläkään sataa, koen, että jokainen kirja on kuitenkin enemmän kuin ei yhtään. Lukeminen on mulle rentoutumisaikaa, enkä tahdo tehdä siitä “pakkopullaa” tai suorittamista. 

Miksi mun lukupäiväkirja ei ole osa mun Bullet Journalia? Halusin erottaa nämä erillisiksi muistikirjoiksi, koska haluan, että mulla tuo lukupäiväkirja kestää kauan, eikä mun tarvitse esimerkiksi kirjottaa kokonaan uudestaan kaikkia luettuja kirjoja uuteen Bullet Journaliin. Ja kyllä, tahdon nähdä koko listauksen tuolta vuodesta 2017 alkaen. Siksi halusin erottaa lukupäiväkirjan omaksi jutukseen.

Tämä lukupäiväkirja tulee kestämään mulla vuosia, joten voisin tehdä tästä myöhemmin katsauksen, miten lukupäiväkirjani on muuttunut tai miten se on täyttynyt esimerkiksi vuoden päästä. 

Ryhmässä on nyt ollut myös paljon lukeminen esillä, sillä ryhmästä löytyy myös Miljan tekemä kirjahaaste! Se kannattaa käydä katsomassa ja kirjaamassa omaan Bullet Journaliin tai lukupäiväkirjaan jos vain yhtään lukeminen kiinnostaa!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *