Tämän päiväisessä vinkkipostauksessa avaan teille hieman ideaa Grid spacing cheat sheetin (eli vapaasti suomennettuna lunttisivu ruudukon / pisteiden väleille) takaa. Itse törmäsin tähän muutama vuosi takaperin katsellessani bullet journal -aiheisia YouTube-videoita, ja olihan tämä pakko ottaa myös omaan käyttöön. Tältä lunttisivulta on varsin kätevä kurkata viikkoaukeamaa tehdessä, kuinka monta pistettä sivulta nyt löytyi, ja miten se on nopea jakaa eri osiin.

Grid spacing cheat sheetin rakentamisen aloitan aina sillä, että numeroin pistevälit ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle. En aloita kuitenkaan ensimmäiseltä riviltä enkä sarakkeelta, vaan siirrän aloitusta 5 ruudun verran, jotta ruudukon luettavuus säilyy. Muistikirjassa kannattaa myös sijoittaa tämä vasemmalle sivulle, jotta lunttilappuun on kätevä päästä käsiksi nopeallakin vilkaisulla.

Seuraavaaksi valitsen muutaman värin, jolla aion merkata välitykset: jaan oman ruudukkoni aina puoleen, kolmannekseen ja neljännekseen, mutta mikään ei estä sinua jatkamasta vielä pidempään, jos tunnet tarvetta pienemmillekin mitoille. Itselleni suorat viivat ovat lähes pakkomielle, joten hyödynnän tässä vaiheessa viivotinta.

Minulla on muistikirjana tässä L-koon Nuuna, jossa pystyrivissä on 56 ”ruutua” ja vaakarivissä 40. Tämä tarkoittaa sitä, että kahtia jaettuna olisi vaakarivissä 20 ja pystyrivissä 28, kolmanneksessa 18 (18,66) pystyrivissä ja 13 (13,33) vaakarivissä sekä neljänneksessä 14 pystyrivissä ja 10 vaakarivissä. Käytännössä aloitin sillä, että vedin sivun neljään samankokoiseen lohkoon, aloittaen viivat kohdista 20 ja 28.

Itseäni onnistun jotenkin aina hämmentämään puolikkaiden kohdalla, kun lähden kirjoittamaan kuinka monta ruutua välissä on, koska haluaisin kovasti kirjoittaa vaakariville tuon 28, josta lähdin viivaa vetämään. Kolmasosien viivoista näkee, kuinka jätin tarkoituksella jokaisen viivan jälkeen yhden ruudun tyhjää. Tämä ihan sen takia, että numerot eivät ole jaollisia kolmella, eikä näin ollen välit mene tasan. Itse myös tykkään siitä, että näen tästä myös heti esimerkiksi viikkoboksieni leveyden: pystypäivillä päivät ma-ke toisella sivulla ja toisella sivulla torstai, perjantai ja viikonloppu.

Neljäsosan kohdalla vaakarivissä olen kirjoittanut 9-10, koska tässä on takana sama ajatusmalli kuin kolmasosienkin kanssa. 40 on toki jaollinen neljällä, jolloin neljäsosa on 10 ruutua, mutta itse tykkään kaikkien laatikoiden kohdalla jättää reunojen jälkeen sen yhden ruudun selkeyden takia väliin. Tällöin 40 jakautuu kätevästi 4×9 + 3 ruutua välissä. Mikään ei kuitenkaan pakota sinua tekemään samalla tavalla, ruudukon tarkoitus on helpottaa juuri sinun tekemistäsi, ja tämä sattuu olemaan itselleni se selkein tapa.

Loppusilaukseksi kirjoitin vielä kulmaan sivun otsikoinnin ja lisäsin muutaman värimaailmaan sopivan tarran tuomaan väriä.

Koska tämän lunttilapun tekotapoja on varmasti yhtä monia kuin on tekijöitäkin, näytän vielä esimerkkinä, miten olen tämän vuoden bujossani tämän toteuttanut. Halusin tällä kertaa tehdä eräänlaisen flip-sivun, joka voisi levätä pöydällä aukeaman teon yhteydessä, joten irroitin vanhasta Nuunastani yhden sivun tätä varten. Sivun kiinnitin erilaisilla washiteipeillä.

Pitäydyin myös hieman yksinkertaisemmassa mallissa, enkä vetänyt viivoja kuin yhden pituuden verran. Viime vuoden bujossa puolestaan tyyli vastasi kovastikin tämän postauksen esimerkkitapausta.

Toivottavasti tästä oli teille hyötyä! Lämpimiä kesäpäiviä sulle ja ryhmän puolella nähdään!

– Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *