Tämän postauksen muistikirja on saatu kaupallisessa yhteistyössä Ajastolta.

Ajastolta tuli tämän vuoden uusien kalenterien lisäksi myös Nordic Colours Planner Notebook muistikirja, jonka sain ilokseni kokeiluun. Minulle tuli kyseinen muistikirja värissä Sand, jonka lisäksi valikoimasta löytyy myös kaksi muuta kaunista Nordic Colours-väriä: Thunder ja Blossom. Avasin paketin Kalenterimanian Facebook-ryhmän puolella livessä, josta voit katsoa ensivaikutelmani muistikirjasta.

Kansilehdessä on kivasti tilaa täyttää omat tiedot ja itse ainakin tykästyin siihen, että ”Planner Notebook” oli kirjoitettu modernisti tekstaten. Muistikirjassa on 192 sivua, joista numeroituja pistesivuja löytyy 188. Alusta löytyy index eli sisällysluettelo, jota oli neljän sivun verran. Sivujen paksuutta ei ollut mainittu missään, mutta saamani tiedon mukaan paperi olisi 100 g/m2 paksua. Sivut ovat väriltään valkoiset, eivätkä joidenkin muistikirjojen tavoin kellerrä. Muistikirjassa on kynälenkki, kuminauhakiinnitys ja tykkäsin eritoten siitä, että kirjanmerkkinauhoja oli kaksin kappalein.

Aloitin muistikirjani käyttämisen luonnollisesti tekemällä takasivulle kynätestin. Sivut kestivät huomattavasti paremmin, mitä olin niiden sormituntumalla odottanut kestävän. Voisi sanoa, että olin erittäin positiivisesti yllättynyt, etten saanut sivujen läpi menemään kuin Tombown alkoholipohjaisen sivellintussin sekä Centropen permanenttitussin. Nämä ovat muutenkin sellaisia, jotka lähestulkoon aina valuvat paperin toiselle puolelle. Erittäin vesipohjaiset Karin Markers sivellintussit olivat myös yksi, joka ghostasi omaan silmääni aavistuksen liikaa. Muuten testasin Tombown Dual ABT sivellintusseja parissa eri värissä, jotka eivät tulleet läpi, mutta aavistuksen kuulsivat sivun toiselle puolelle. Ecolinen sivellintussi ei myöskään tullut läpi, joskin toisella puolella oli nähtävissä pientä kupruilua. En myöskään antanut värin kuivua ennen sivun kääntämistä, jonka takia väri tarttui vastakkaiselle sivulle.

Ainakin Mementon leimasinmusteen muistikirjan sivu kesti, kun muste tuputettiin, muuta leimaamalla väri kuulsi jo selkeästi toisella puolella. Vesivärien kanssa tuli myös positiivinen yllätys, kun sivut kestivät vettä varsin kivasti. Pientä kupruilua oli havaittavissa kohdissa, joissa oli enemmän vettä, mutta värit eivät valuneet sivun läpi. Myöskin kalligrafiamusteeni läpäisivät kokeen, eivätkä näkyneet toisella puolella.

Koska kynätestien jälkeen tulin siihen tulokseen, että sivut kestävät varsin mukavasti, päätin ottaa tämän muistikirjan itselleni maalauskäyttöön. Olen vasta pikkuhiljaa päässyt pitkän tauon jäljiltä maalaamisen makuun, ja tämä tuntui olevan ihan sitä varten. Tähän mennessä olen käyttänyt vain HIMI MIYA guassivärejä (jotka olen ostanut alekoodilla Suomen Taidetarvikkeelta).

Sivut ovat kestäneet maalailua varsin kivasti. En ole suhteellisen runsaasta veden käytöstä huolimatta saanut värejä vuotamaan läpi, joskin selkeää kupruilua toisella puolella on havaittavissa. Huomasin myös, että sivut kostuvat maalaamisen aikana sen verran, että minun on jatkossa laitettava edelliselle aukeamalle jonkinlainen suojapaperi, jotta vanha väri ei pääse leviämään. Kuvassa on pieni esimerkki, kuinka väriä on levinnyt viereiselle sivulle.

Ehkä ainoa miinuspuoli tähän mennessä on se, että suojaan yleensä maalatessa sivujen reunat washitepillä. Lähtökohtaisesti teippi irtoaa helposti paperista, mutta jokaisen maalauksen kohdalla juurikin alareunasta teippi on napannut sivun päällimmäistä kerrosta mukaansa. Eli melkein tästä voisin vetää johtopäätöksen, että washiteippien liikuttelu tämän muistikirjan kanssa ei ole helpoimmasta päästä. Muuten olen ollut erittäin tyytyväinen muistikirjan laatuun ja en malta odottaa, että uskallan korkata akryylimaalini ja testata miten sivut reagoivat sen kanssa.

Aurinkoista päivää!

– Laura

1 Comment on Esittelyssä – Planner-muistikirja (Nordic Colours Sand)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *