Olen viimein löytänyt uudelleen palon mun ihanaa Hobonichi weeksiä kohtaan ja sen kanssa oman mukavuusalueen ulkopuoelle loikkaaminen ei tunnu yhtään niin pelottavalta, kun aiemmin. Vastapainon löytäminen kahden kalenterin välillä ja tämän hetkinen tyyli tehdä Hobonichia tuntuvat hyvältä.

Tänään esittelen teille yhden tavan koristella täytesivu kalenteriin. Hobonichi weeksissä aukeaman oikea sivu on tarkoitettu muistiinpanoille, mutta omalla kohdallani harvoin sellaiseen käyttöön sille on tarvetta. Olenkin jo pitkään koristellut sivun muulla tavoin.

Olen ihaillut muiden tuunauksia joissa kerrostamalla eri materiaaleja ja tyylejä saadaan aikaan upeita kollaaseja. Aivan kuten monen muunkin asian suhteen, olin tässäkin asiassa pessimisti ja totesin etten kuitenkaan saa mitään yhtä hienoa aikaiseksi. Eihän mun tarvikaan saada. Vuosia tehneenä olen todennut, että parhaat tuotokset syntyvät silloin, kun omaa tekemistään vähiten miettii.

Aloitan aukeaman tekemisen aina reunawashin ja päivämäärätarrojen laittamisella. Washiteippi tarrojen alla peittää samalla Hobonichin omat valmiit viikonpäivät. Tällä tavalla saan raamin aukeamalle ja voin aloittaa oikean puoleisen sivun työstämisen. Ensimmäisenä aukeaman pohjaksi valitsin ruskeasävyisen kuviopaperin, jossa oli samaa maanläheisyyttä kuin viikonpäivissä. Kuukausitarran kaveriksi tarvitsin jotain saman sävyistä ja päädyin lehtikuvioiseen korttiin. Paperin reunat jäivät muutamista kohdista repsottamaan ikävästi, joten pelastin tilanteen MU Life Stylen siirtokuvilla. Olen viimeaikoina tykästynyt siirtokuviin ja niitä päätyi myös muualle aukeamaa pieninä koristeina. Siirtokuvat sulautuvat paperiin minkä vuoksi niitä on helppo kerrostaa eikä paperista tule yhtään sen paksumpi. Parasta siirtokuvissa ehdottomasti on ollut kuitenkin se, miten kauniisti tausta kuultaa niistä läpi.

Kun aukeaman niin sanonut pääelementit ovat valmiit jatkan työstämistä muiden tarrojen lisäämisellä. Halusin pitää aukeaman väripainon edelleen hyvin maanläheisenä, joten valitsin ruskean ja vihreän sävyisiä tarroja mustavalkoisen kaveriksi. Hillityt sävyt tasapainoittavat muutoin runsasta lopputulosta. Omaan silmään aukeamasta tuli sopivan vehreä näin kesäkuun alkuun, kun luonto jatkaa heräämistään.

xoxo Nanna

1 Comment on Kollaasit kalenterissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *