Postauksen kalenteri on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Ajaston ihanat uutuustuotteet ovat taas tavoittaneet ylläpidon, ja sain itse esiteltäväkseni Ajasto Maker -lukuvuosikalenterin 2021-2022. Tämä pirteän turkoosikantinen kalenteri on kooltaan 170 x 220 mm ja se on parikierresidottu. Kierteet ovat väriltään vaaleankeltaiset.

Olin iloinen saatuani Makerin käsiini, sillä se on selkeästi suunniteltu muokattavaksi moniin eri tarpeisiin. Kovien kansien ansiosta kalenteri pysyy taatusti vähän kovemmassakin menossa mukana. Sekä kalenterin etu- että takakannen sisäpuolelta löytyy kirkkaan pinkki pahvitasku, jossa kulkevat kätevästi mukana esimerkiksi irtopaperit, journaling-kortit tai washisamplet. Paperi on Ajastolle tuttuun tapaan laadukkaan tuntuista, miellyttävän ohutta mutta kestävää. Se on myös FSC-sertifioitua.

Kalenterin sivuilla riittää runsaasti ihmeteltävää. Sivujen tekstien ja yksityiskohtien värimaailma mukailee kannen turkoosia ja pinkkiä värimaailmaa ja mukana ovat tehosteena myös violetti ja musta. Ensimmäinen sivu on tyypilliseen tapaan yhteystietosivu. Tätä puolestaan seuraavat vuoden 2021 vuosinäkymä ja sen vierestä löytyvä tehtävälista. Selkeät, palloin kuvitetut tehtävälistat ovat yksi tämän kalenterin selkeistä toistuvista teemoista. Vuosinäkymän jälkeen päästään tarkempiin vuosisuunnitelmasivuihin, joissa on listattuna kaikki kuukaudet ja niiden päivät. Jokaisen päivän vieressä on hieman kirjoitustilaa, jotta tulevia menoja on helppo merkata ylös pitkänkin ajan päähän. Nämä vuosisuunnitelmasivut alkavat vuoden 2021 heinäkuusta ja jatkuvat vuoden 2022 kesäkuulle.

Tämän jälkeen alkaakin varsinainen kalenteri. Kuukaudet on jaettu pahvisilla välilehdillä, joissa näkyy aina kunkin kuukauden numero. Välilehdissä vuorottelevat kannesta tuttu turkoosi ja valkoinen. Jokainen kuukausi alkaa sen kuukauden To do -listanäkymällä, johon on helppo listata tulevan kuun tehtäviä tai muistettavia asioita. Tätä seuraa varsinainen kuukausinäkymä, joka on miellyttävän selkeä. Tilaa päivämerkinnöille tai vaikka pienille koristuksille löytyy, sillä päiväboksit ovat mielestäni riittävän isot.

Viikkonäkymässä ensimmäisenä pistään silmään isolla mustalla tekstillä lukeva viikkonumero. Minä, joka en koskaan tiedä mikä viikko on menossa, olin tästä erityisen mielissäni. Viikkonäkymä on aina kahdella sivulla. Jokaisen päivän kohdalla on taas selkeästi palloin merkattuna kirjoitusrivit ja lisäksi viikonpäivän alta löytyvät päiväkohtaiset nimipäivät. Kummallakin sivulla on myös vaaleanturkoosipohjainen laatikko, joka suorastaan huutaa liimaamaan kuvia tai kirjoittamaan esimerkiksi päiväkirjamerkintöjä. Viikkoaukeama sopii siis mainiosti esimerkiksi skräppäämiseen tai muuten vain muistojen keräämiseen.

Kalenteriosio jatkuu samanlaisena vuoden 2022 heinäkuun loppuun. Makerin sisältö ei kuitenkaan suinkaan ollut siinä. Viikko- ja kuukausikalentereita seuraavat vielä toiset vuosisuunnitelmasivut, samanlaiset jotka löytyivät kalenterin alkupuolelta. Nämä vuosisuunnitelmat alkavat heinäkuulta 2022 ja jatkuvat aina vuoden 2023 lokakuun loppuun saakka. Tässä kalenterissa on siis todellakin mahdollisuuksia hyvinkin pitkäaikaiselle suunnittelulle.

Vuosisuunnitelmia seuraavat vuoden 2022 yleisnäkymä ja Ajastolle tutut nimipäivä- ja liputuspäivälistaukset. Tämän jälkeen kalenterista löytyy vielä erillinen muistiinpano-osio, joka on merkattu omalla turkoosilla välilehdellään. Tyhjiä, viivallisia sivuja löytyy oikein mukava nippu, joten muistiinpanotila ei ole ihan heti loppumassa kesken. Eikä tässäkään suinkaan ole vielä kaikki, mitä Makerilla on käyttäjälleen tarjota. Viivasivujen jälkeen seuraa useampi sivu viikkosuunnitelmapohjia, joihin olisi helppo merkitä esimerkiksi lukujärjestykset tai työvuorot. Ihan viimeisenä kalenterista löytyy vielä neljä sivua erilaisia funktionaalisia tarroja pirteissä, kalenterin värimaailmaan sopivissa väreissä.

Kaiken kaikkiaan Ajaston Maker tuntuu kalenterilta, jossa on lähestulkoon kaikki yksissä kansissa. Muistiinpanotilan runsaus ja selkeät viikkonäkymät kannustavat luovuuteen, ja mahdollisuudet tämän kalenterin kanssa ovat melkeinpä rajattomat. Itse odottelen innolla pääseväni kokeilemaan, miten tämä kalenteri toimii omassa käytössä. Mitään vastaavaa minulla ei vielä olekaan ollut, joten tästä tulee mielenkiintoinen kokeilu!

-Carita

1 Comment on Esittelyssä – Maker (Ajasto)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *