Tällä kertaa Kalenterimanian ylläpidon torstain haastepostauksissa puhutaan hiteistä ja hudeista. Ja minäkin pääsen ensimmäistä kertaa osallistumaan haastepostauksen tekoon. Vähän jännittää. Olen ainakin viikon miettinyt tätä postausta ja mitkä olisi mun hitit tai hudit, se on yllättävän vaikeeta.

Suurin huti mulla on varmaan läpi vuosien ollut tavarapaljous ja sen kasvattaminen ostamalla uutta tavaraa. Askartelutavaroiden ostelu on alkanut minulla jo kauan ennen Kalenterimania -ryhmää, sillä olen aina tykännyt askarrella. Muistan nuorempana, kun Suomalaisessa kirjakaupassa oli askartelutavarat alennukessa. Ostaessa 50 eurolla tavaraa sait 10 euroa alennusta ja sillä summalla sai ihan järkyttävän ison kassillisen erilaisia papereita sekä kaikenlaista muuta tavaraa. Suurin osa näistä on edelleen käyttämättä. Siksi minulla onkin tavoite saada näitä papereita nyt käytettyä, ennen kuin ostan uusia.

Innostun myös nopeasti kaikista uusista tekniikoista ja välillä saatankin ostaa nopeasti uutta tekniikkaa varten tarvikkeita, sitä kummemmin miettimättä. Viime aikoina olen kuitenkin opinut harkitsemaan enemmän, mitä ostan ja mitä en.

Hitin miettiminen olikin mulle haastavampaa. Olen miettinyt pääni puhki, miltä kantilta haluan tätä asiaa ajatella. Tavaroiden ja välineiden kautta vai sen, mitä ei välttämättä voi koskettaa. Tämä ryhmä on tuonut paljon elämääni. Olen saanut uusia ystäviä ja rohkeutta tehdä sekä kokeilla uusia asioita. Olen oppinut paljon uutta esim. mikä on art journal? En ollut kuullutkaan art journalista, ennen Kalenteriamania -ryhmää. Olen myös päässyt kokemaan uutta miittien muodossa, joissa olen päässyt tapaamaan muita harrastajia. Odotan taas kovasti aikaa, jolloin on enemmän miittejä.

Art journal kuuluu myös koko harrastusaikani hitteihin, sillä se on ollut jotain, mitä en tiennyt kaipaavani. Art journal on ollut minulle aivot narikkaan, terapeuttista tekemistä. Olen testannut erilaisia tekniikoita, käyttänyt eri materiaaleja, haastanut itseäni kokeilemaan uusia juttuja ja kaikki tämä on säilössä yksien kansien sisällä. Olen myös osallistunut ryhmässä järjestettävään art journal -haasteeseen. Ne haastavat ja pistävät oikein ajattelemaan, mitä tehdä seuraavaksi ja miten saada se osaksi kokonaisuutta. Art journalin tekemisen kanssa olen myös oppinut sietämään tekemiäni ”virheitä” ja tekemään enemmän ajatustyötä, miksi näen jonkun asian virheenä.

~ Laura H.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *