Tervehdys kaikille! Tämä viikko aloitetaan pohtimalla kalenterieni tilannetta ja sitä, tarvitsenko todella lisää koristeltavaa nykyisten lisäksi? Kerron teille ensin hieman menneisyydestäni, joka vaikuttaa myös nykyhetkeen omalla painollaan.

Aloitetaan vuodesta 2016. Olin tuolloin hieman hukassa sen kanssa, mitä kalenterilta tarvitsin enkä oikeastaan tiennyt, mitä kalenterilta haluan. Kokeilinkin useampaa kalenteria ja yritin kovasti täyttää bullet journalia työntäyteisen arjen keskellä. Kaaos oli valmis. Tunsin huonoa fiilistä siitä, etten ehtinyt koristella tai tehdä aukeamia valmiiksi. Kalenterit vaihtuivat tiheään tahtiin seuraavina vuosina ja jälkeenpäin on helppo sanoa, että yritin luoda itselleni hyvää oloa ostamalla lisää. Arki kalenterin ulkopuolella oli työntäyteistä ja työ oli enemmänkin elämäntapa kuin yksi osa arkea. Tämä sama meno jatkui vuosien 2017 ja 2018 ajan, kunnes sairaus otti vallan ja uuvutin itseni työllä. Masennus otti osansa arjestani ja päädyin sairauslomalle elokuussa 2018.

Koen, että sairastumisesta huolimatta, minulla oli jonkinlainen kalenterirauha keväällä 2018. Pääsette kurkistamaan ajatuksiini Kalenterimanian Youtube-videon kautta. Tuolloin kalentereina oli Happy Planner mini, Traveler’s notebook (myöhemmin TN) ja Happy Planner Classic. Videolla nähtävästä TN:sta luovuin, koska en löytänyt sille käyttötarkoitusta ja Happy Planner Classicin kansista niin ikään luovuin, koska liika oli liikaa. Nyt jälkeenpäin huomaan, että ostin täyttääkseni jonkinlaista tyhjiötä sisimmästäni, en niinkään tarvinnut tuota kaikkea. Tajuan myös, että yritin ostaa pahaa oloani pois siinä kuitenkaan onnistumatta. Jäljelle jäi taloudellinen kriisi ja vaikeat ajat, joiden kanssa olen oppinut elämään.

Olen todella tyytyväinen tämänhetkiseen kalenteriini, mutta kaipaan jotain lisää. Uskon, että tämä on enemmänkin jonkinlaisen tyhjyyden täyttämistä kuin todellista tarvetta. Tunnen itseni jo melko hyvin ja huomaan, että kaipaan tekemistä kalenterin parissa paljon enemmän. Todellisuudessa ei aikaa ole koristella nykyistäkään kalenteria, joten miksi ottaisin vielä yhden kalenterin aiheuttamaan stressiä ja turhaa painetta? Aiemmin olisin jo täyttänyt tämän tyhjiön uudella kalenterilla tai muistikirjalla, mutta onneksi olen osannut ottaa aikalisän tämän tyhjiön kanssa. Mitä todella tarvitsen ei ole sama asia kuin se, mitä haluaisin. Voisi sanoa, että on eräänlainen voitto tajuta tämä eikä ostaa tyhjiön paikalle uutta.

Tämän pohdinnan jälkeen voin vain todeta, että tämä kaikki riittää. Vaihtelua voin hakea mieluummin erilaisista tavoista koristella ja käyttää eri välineitä kalenterini koristeluun. Ja, jos oikein suuri kriisi iskee, voin pysähtyä miettimään viiden vuoden päiväkirjani tilannetta. Kuukausi kirjoittamatta, kun aika ei riitä ja kirjoittamista olisi vain muutama sana päivästä. Enemmän koristeltavaa ja kirjoitettavaa ei kuulosta luonnolliselta jatkumolta nykyiseen tilanteeseeni, jossa aikaa on yksinkertaisesti liian vähän. Kannustakin kaikkia samankaltaisessa tilanteessa olevia pohtimaan ja punnitsemaan tilannetta uudelleen ennen uuden ostoa. Tämähän on hyvä sivuidea bujoon tai kalenteriin – haluanko vai tarvitsenko?

Rakkautta ja kalenterirauhaa!

– Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *