Kaikilla on kotona jokin koru, mitä ei käytä tai joku vähän jo ehtoonpuolella oleva lempikoru, jonka elämä voisi vielä jatkua tulevaisuudessa kalenterikoruna. Kaivoin omaa korukasaani ja löysin rannekorun, avaimenperän Pariisin matkalta 2008, pussillisen romukoruja ja kaksi kaulakorua. Toisesta kaulakorusta on ketju jo mennyt huonoksi, mutta olen sen korun takia säästänyt. Toista en ole käyttänyt narun takia, mutta siinäkin on kiva koru.

Toisen korun naru käy hyvin kalenterikorun tekoon ja käytän myös siinä olevan pallon, joten se saa olla valmiina narussa kiinni. Leikkasin rannekorun kuminauhan poikki ja irrotin korupiikillä timantin ketjusta. Erottelin myös Eiffel-tornin ja Paris-kyltin, haluan kaikki samaan koruun.

Tiesin, että haluan timantin korun päähän, mutta en halunnut sinne solmua. Korussa oleva pallo oli jo valmiina ja pikaisesti sommittelin, mikä näyttäisi kivalta sen rinnalla. Pujotin ensin kolme helmeä pallon kaveriksi, perään Paris-laatan ja lopuksi timantin. Pujotin narun Paris-laatan samoista rei’istä takaisin päin, laittamalla Eiffel-tornin Paris-laatan taakse. Nimi näkyy nyt toiselta puolelta. Tämän jälkeen tein yksinkertaisen löyhän solmun ennen, kuin helmet ujutetaan lähemmäs.

Laitoin narun kaksin kerroin ja teippasin piukasti washiteipillä yhteen. Jätin sen verran tilaa (etäisyyttä), että saan helmet ujutettua washiteippi kohdan yli niin, että narunpää jäisi nätisti helmien sisään. Näin naru pysyy helmien alla ”lukittuna” ja näkyvää solmua ei tarvita. Irrotin teipin ja katkaisin ylimääräisen narunpään helmen vierestä. Liu’utin pallon helmien viereen lisäten vielä yhden helmen.

Toisen pään solmin ihan tavan lenkkisolmulla jättäen piiiiitkän lenkin. Lenkistä saa koko korun läpi kalenteriin kiinnittäessä. Rannekorusta jäi vielä paljon helmiä ensikertaa varten. Katsotaan mitä keksin.

Kiinnitin korun art journaliini antamaan inspiraatiota ja tuomaan muistoja uudessa muodossaan. Ajattelin ensin, että nyt ei lähde millään kukkimaan näistä tarvikkeista, mutta niin vaan. Ja itseasiassa siitä tulikin aikas kiva. Joten nyt äkkiä kaikki siivoamaan korulaatikoita ja tekemään kaiken maailman koruja kalentereille, ja vaikka mätsäävät laukkuihin ja itselle, hih!

Siin hä ny o! Kivaa kässäkeskiviikkoa kaikille.

-Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *