Vihdoin ehdin kesän kiireiltä kokeilla tätä todella helppoa ja yksinkertaista tekniikkaa. En enää muista varmaksi, mistä ja millä nimellä video oli, mutta muistaakseni se tuli vastaani kevään etäkoulun tehtävissä.

Tarvitset:
liidut (ei katuliituja, koska niissä ei ole riittävästi pigmenttiä, omani Lidlistä)
– vettä
– veitsen
– astian vedelle, johon mahtuu esim. A4-paperi
– paperia (A4 itsellä käytössä)

Täytin vuoan vedellä ja valitsin liidut. Tavallisella ruokailuveitsellä vedin liidun reunaa alas vettä päin, jotta liitua irtosi jauheena veteen. Liitu jää veden pinnalle kellumaan ja muodostaa itse kuvioita. Älä kuitenkaan odota liian kauan, ettei jauhe painu pohjaan. Paperi dipataan veden pinnalle ja nostetaan kuivumaan. Liitu jää paperin pinnalle dipatessa. Toisella kerralla laskin paperin veden pinnan päälle ja odotin muutaman sekunnin ennen kuin nostin paperin kuivumaan.

Näin syntyy marmorinen kuvio paperiin. Ja mikä parasta, kuivuessaan liitu ei lähtenyt sotkemaan, vaikka pyyhin sormella. Taideliiduilla, joissa on parempi pigmentti, voisi tulla vieläkin voimakkaammat kuviot ja värit. Voit värjätä näin esimerkiksi valmiit paperipintaiset välilehdet tai tehdä kokonaan omat.

Mukavaa testailua – Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *