Tätä kirjoitellessani on juuri peruttu yksi aivan nurkan takana ollut tapahtuma, jossa minun piti päästä tapaamaan teitä ihania maanikkoja. Maailmantilanne on sellainen kuin on mutta se ei lannista minua kirjoittamasta vähän Kalenterimanian miiteistä.

Miitti (engl. meeting) tarkoittaa tapahtumaa, jonka Kalenterimanian tapauksessa järjestää meidän ylläpito tai kuka tahansa meidän ryhmämme jäsen. Miittejä on järjestetty niin jonkun kotona, ulkotiloissa kuten puistossa, kahvilassa sekä esimerkiksi Turun Hansan ja Tampereen Suomalaisen kirjakaupan tiloissa. Jotkut onnekkaat ovat päässeet myös vuotuisiin suurmiitteihin, joita on järjestetty Espoossa, Forssassa, Turussa ja Karkkilassa. Suurmiitteihin on aina otettu mukaan sata (100) jäsentä, pienemmät miitit on toteutettu alle kymmenen osallistujan voimin. Kalenterimanian miiteillä on vain yksi reunaehto – maksuttomuus. Näin mahdollistamme sen, että lähes kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus osallistua miitteihin eikä osallistuminen jää kiinni pääsymaksuista.

Miitin perinteinen kaava on jotakuinkin seuraava: ylläpito keskustelee mahdollisen yhteistyötahon kanssa esim. tilojen käytöstä, kellonajoista ja päivämääristä jonka jälkeen ryhmään avautuu miitti-ilmoittautuminen. Joskus käy niin, että joutuu varaamaan paikan jonosta, mutta tosi usein myös jonosta on päässyt itse miittiin – esimerkiksi suurmiiteissä saatetaan vielä samana päivänä huudella halukkaita paikalle kun jono on jo käyty läpi. Samaten kuka tahansa jäsen voi kysellä ryhmässä halukkaita miittaajia vaikka omalta paikkakunnaltaan. Ryhmässä on olemassa miittisuunnitelmat-valokuva-albumi, jota kannattaa hyödyntää miittien järjestämisessä. Kun miittiin on ilmoittautunut, miitin odottelu voi alkaa. Mitä miittiin kannattaa pakata mukaan? Kokemuksen syvällä rintaäänellä kerron nyt, että vähintään puolet suunnitellusta romumäärästä kannattaa vain jättää kotiin.

Ota mukaasi siis iloista, avointa ja uteliasta mieltä ennemmin kuin hirveää määrää välineitä ja tavaroita. Valitse mukaan kalenterisi tai muistikirjasi lisäksi vain senhetkisiä lempituotteitasi. Itse pakkaisin mukaani esimerkiksi 1-2 Mambin tarrakirjaa, muutaman washiteipin sekä luottokynäni. Joskus nimittäin sattuu niin, että höpöttelet uusien tuttaviesi kanssa enemmän, kuin tuunaat yhtäkään sivua kalenteristasi. Miiteissä tapaa joskus myös vanhoja tuttuja ja joskus saattaa käydä myös niin, varsinkin jos miitti on järjestetty kaupassa tai sen välittömässä läheisyydessä, että kotiin lähteekin enemmän tavaraa kuin tullessa oli mukana. Joskus miiteissä järjestetään myös vaihtopöytä tai omasta vaihdosta (esim. happy mail) voi sopia jo etukäteen ryhmän puolella. Vaihtopöydän idea on käytännössä viedä jotain itselleen tarpeetonta pöydälle ja halutessaan voi ottaa jotain muuta tilalle. Raha ei silloin vaihda omistajaa, vain tuotteet.

Joskus ylläpidon järjestämissä miiteissä on myös ohjelmaa, kuten suurmiiteissä on järjestetty esim. tuunaushaasteita goodie bagien tuotteilla. Kaikista miiteistä ei aina saa goodie bagia, ja joskus ne ovat meille järjestäjillekin yllätys. Suurmiittejä varten ylläpito alkaa kontaktoida eri yrityksiä ja toimijoita yhteistyöpyynnöin jopa vuosi ennen miittipäivää. Tuotteita noudetaan ja vastaanotetaan ylläpidon toimesta. Itse olen mm. tehnyt taskuparkin Pohjoisesplanadille, kun haimme Ajaston tuotteita erääseen suurmiittiin. Parasta miiteissä – henkilökohtainen mielipiteeni siis – on kuitenkin kahvittelu ja muu herkuttelu muiden kalenterimaanikoiden kanssa. Silläkin uhalla ettei tulisikaan tuunattua omaan kalenteriin yhtään mitään. Joskus joku miittailija laittaa kiertoon oman miittivihkonsa, johon saa jättää terveiset vihkon omistajalle. Vihkosta jää silloin kiva muisto ihanasta hetkestä!

Miittipäivä lähestyy, jes! Joskus erityisesti meillä naisoletetuilla tulee kaikenlaisia hepuleita, kuten mitä laittaisin päälle-hepuli. Ei huolta, yleiselle paikalle riittää että olet pukeutunut. Yleensä miitteihin ei ole sen kummempaa pukukoodia (pl. jos vaikka järjestettäisiin naamiaismiitti vaikka halloweeninä), kunhan tulet sellaisena kuin olet. Ihmiset ovat todennäköisesti kiinnostuneempia kalenteristasi ja tuunaustyylistäsi kuin päälläsi olevista vaatteista! Muistathan kuitenkin esteen sattuessa perua miittipaikkasi mahdollisimman ripeästi. Toki tähän maailman aikaan eräs maailmalla jylläävä virus on huolehtinut kivojen tapaamisten, juhlien ja kaiken muunkin elämän peruuntumisesta jo hyvän tovin. Uskotaan, luotetaan ja jaksetaan vielä puhaltaa yhteen hiileen, jotta paremmat ajat koittaisivat pian! Sitten pakataan miittikassit ja -pussit, nauretaan ja iloitaan yhdessä taas.

Miittiterveisin Surppa

5 Comments on Miitti 101

    • Moikka, miitteihin voi ilmoittautua ryhmässä miitti-ilmon alla. Miitteihin voi osallistua alaikäinen, jos on lupa vanhemmilta. -Mira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *