Viimeisen vuoden aikana olen innostunut valtavasti lähettämään paperipostia, niin kirjeenvaihdon, kuin Happy Mailin muodossa. Viimeisin innostukseni on swappailu, jota esittelen vähän tässä blogitekstissä.

Jos halajaa vaihtaa helposti maailmalle postia, swap-bot.com-palvelu on muiden vastaavien joukossa yksi paperipostin vaihtamiseen tarkoitettu sivusto. Swap-botissa voi vaihtaa melkein mitä vain, mikä matkaa postitse, aina postikorteista Happy Mailiin, käsitöistä teepusseihin sekä kosmetiikkaan. Yhteisöjä löytyy erilaisten teemojen ympärillä, jos käsillä tekeminen tai ihan tietynlaiset vaihdot kiinnostavat. Myös sähköisiä vaihtoja löytyy, itse olen vaihtanut myös mm. Instagram-tykkäyksiä ja sähköpostikirjeitä.

Yksinkertaisesti: kun löytää sopivan sopivan swapin, eikun ilmoittautumaan ja sääntöjä noudattaen lähettää postin määräpäivään mennessä, käytännössä hyvin samaan tapaan kuin Kalenterimanian omat vaihdot. Palvelu jakaa parit automaattisesti ilmoittautumisen jälkeen, ja parin profiilista voi kurkkia inspiraatiota omaan lähetykseen. Joissakin swapeissa on vaatimukset kokemuksesta kaikille kivan swapin turvaamiseksi, mutta aloittelijallekin löytyy aina hyvin vaihtoja, mistä aloittaa. Jokainen swappi arvostellaan, ja jokaisen profiilissa näkee avoimesti kaikkien palautteen.

Sisältö, postin määrä ja teemat on järjestäjästä kiinni, ja olen itse vaihtanut postia niin EU:n sisäisissä yhden postimerkin vaihdoissa kuin kansainvälisissä vaihdoissa, jossa postin painon alaraja on 100 grammaa. Tässä olen lähettämässä pientä syksy-aiheista Happy Mailia, jossa tarkoitus on pitää postikulut mahdollisimman pienenä. Säännöt sanoivat lähetyksen sisällöksi yhden litteän syksy-aiheisen esineen syksyisesti koristellussa kirjekuoressa. Tykkään itse laittaa postin painorajojen salliessa vähän extraa, ja tällä kertaa kuoreen sujahti myös muutama washi-sample syksyisten die cutsien lisäksi. Monesti kirjoitan kirjeen, jossa vaihdan vähän kuulumisia, mutta oman aikataulun rajoissa laitoin mukaan pienen lapun, jossa toivotin hyvää syksyä vastaanottajalle.

Jos swappailu kiinnostaa, niin rohkeasti mukaan vain! Sivuston suhteen pätee samat säännöt kuin muutenkin Internetissä, eli oman postiosoitteen ja nimen jakaminen on omalla vastuulla, mutta ne ei ole julkisia muille kuin omalle swappailukumppanille parien jaon jälkeen. Itse olen saanut aivan valtavasti iloa arkeen tästä harrastuksesta Kalenterimanian kuukausittaisten vaihtojen lomassa.

Iloa syksyyn!

Eeva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *