Ylläpidon haastepostaussarjassa on tällä kertaa vuorossa inspiroitua vuodenajoista haluamallaan tavalla. Syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani, joten päätin keskittyä tässä haasteessa siihen. Hetken asiaa pohdittuani totesin, etten ole vielä ehtinyt tekemään bullet journaliini tämän syksyn bucket listia, joten halusin nyt toteuttaa sellaisen.

Rakastan syksyä monien muiden syiden ohella sen upeiden värien takia. En vain koskaan saa tarpeekseni eri punaisen, keltaisen, oranssin ja vihreän sävyistä, joita luonto meille tarjoaa aina tähän aikaan vuodesta. Niinpä lähestyin tätäkin haastetta ensimmäiseksi värien kautta. Maalasin vesiväreillä muutaman kakkupaperin eri värisiksi ja liimasin ne bujon tyhjälle aukeamalle ikään kuin taustaksi.

En ollut suunnitellut etukäteen miten tästä jatkaisin, joten kaivelin varastoistani kaikenlaisia omistamiani syksyisiä tuunailutarvikkeita ja levitin ne eteeni. Aloin sitten satunnaisesti laittaa erilaista koristetta värjäämieni kakkupaperien seuraksi. Alotiin muutamalla pätkällä paria erilaista syksyistä Planners Anonymousin washiteippiä ja jatkoin erilaisilla tarroilla.

Saatoin hieman innostua tarrojen kanssa, koska löysin niin monta kivaa syksytarraa. Päätin, että aukeama saa näyttää ruuhkaiselta ja täydeltä eikä sillä ole väliä, onko lopputulos kovin harmoninen vai ei. Pääasia, että tekemisprosessi on hauska, ja sitä se tosiaan oli, kun ei tarvinnut liiemmin miettiä mitä on tekemässä.

Kun olin laittanut riittävästi tarroja, oli aika miettiä, miten ihmeessä laittaisin itse bucket listin kohdat näkyviin aukeamalle. Värikkään lopputuloksen vuoksi pelkkä kynä ei ehkä riittäisi sille, että ne erottuisivat taustasta. Onnekseni löysin yhdestä MAMBIn (Me and My Big Ideas) tarrakirjasta valkoisia muistilapputarroja. Lätkin niitä sopiviin kohtiin aukeamalle ja kirjoitin jokaiseen yhden asian, jonka haluaisin tänä syksynä vielä ehtiä toteuttamaan.

Päätin, että värittämällä tarrassa olevan neulan oranssiksi, merkkaisin aina kunkin asian tehdyksi. Sain jo värittää muutaman kohdan, mutta tehtävääkin vielä jäi. Aukeamalle jäi myös vielä tilaa, joten saatan lisätä muutaman muistilapputarran vielä myöhemmin, jos keksin lisää kohtia syksyn bucket listiini.

Lopputuloksesta tuli yllättävän kiva, vaikkakin aika kiireinen. Tosin kiireinen on tämä syksykin, joten mikäs olisikaan sen osuvampaa. Onneksi bucket list sisältää ihanaa tunnelmointia ja rauhoittumista arjen hälinän vastapainoksi.

Ihanaa syksyn jatkoa kaikille!

-Carita

P.S. Kurkkaa myös Even toteutus tästä haasteesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *