Postaus toteutettu yhteistyössä Muutospalvelu HI5:n kanssa, tuote saatu.

Helou helou helou! Tänä perjantaina täällä blogissa vähän perkeleitä! Tai no yksi, Tää on mun elämä, PRKL -tehtäväkirjan esittelyn muodossa nimittäin. Kyseessä on tehtäväkirja, jota täyttämällä on tavoite hahmottaa omaa elämäänsä selkeämmin, ja löytää keinoja päästä lähemmäs omia unelmiaan. Tuote on ehkä luotu työelämän näkökulmasta, mutta se sopii mielestäni erittäin hyvin myös elämän tarkastelemiseen kokonaisuutena. Tai mikä ikinä onkaan elämässä se asia joka mielessä tehtäviä haluaa lähestyä. Ensimmäiset kirjasen sivut sisältävät itsetutkistelua, omien vahvuuksien kirjaamista, sekä sen pohtimista mitä voisi kehittää. Kysymykset on pilkottu omaan makuuni mukavan pieniksi paloiksi, ja silti otsikot antavat hieman tilaa tulkinnalle. Ja vaikka sivu kerrallaan saakin keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, ei asioiden ylös kirjaaminen ole kumminkaan millään lailla läpihuutojuttu. Jos tekemiseen paneutuu ajatuksella, saa vastauksien kanssa tehdä kunnolla aivotyötä – ja kokea kenties ahaa-elämyksiä.

Kirja on kierresidottu, ja sen kannet ovat taipuisat mutta jämptin oloiset. Ja aivan ihanan sileät! Kirja koostuu eri teemaisista osioista. Niissä pääsee pureskelamaan muunmuassa omaa arkeaan, mistä pitää, mitä voisi opetella – ja myös sille mikä v*tuttaa on omat sivunsa! Pääsee siis luvan kanssa pohtimisen ja unelmoinnin lisäksi myös purkamaan ärsytyksen aiheet oikein omille siihen omistetuille sivuilleen.

Kirjan visuaalinen ilme ilahduttaa omaa pikku sydäntäni suuresti mustavalkoisuudellaan ja selkeydellään. Aukeamilta löytyy oikealta puolelta tehtävä, ja vasemmanpuoliset sivut on varattu muistiinpanoille suloisella ”Mun tärkeät ajatukset ja oivallukset”-otsikolla. Kuvitukset ja tekstit ovat ihanan simppeleitä, ja se antaa tilaa toteuttaa tehtäviä monin tavoin. Perinteinen kirjoittaminen toimii aina, mutta sen lisäksi nämä sivut saivat itselläni ainakin aikaan ideoita myös muista erilaisista tavoista täyttää kirjaa. Sivuja voisi värittää, niille passaisi tarrat, teipit, lehtileikkeet, musteella tuputtelut… Etenkin lehtileikkeiden käyttö houkuttelee itseäni – lehtien sivuilta itselle resonoivien sanojen ja kuvienkin bongailu voisi toimia hyvin esimerkiksi sivulla, jossa mietitään millaista oma arki juuri nyt on. Mikä lehtien sivuilta, teksteissä ja kuvissa näyttää, kuulostaa ja tuntuu omalta arjelta juuri nyt?

Kun sain tämän kirjasen hyppysiini, tein siitä avaus-liven ryhmään, ja sieltä se on edelleen katsottavissa. Tuo videomuotoinen selaus ja ensifiilistely antaa vielä laajemman kuvan sisällöstä. Mikäli tämä postaus herätti kiinnostuksen niin kannattaa kurkata! Itse olen tämän kirjan kanssa päässyt käymään läpi tunteita ja ajatuksia todella laidasta laitaan, ilosta ja ihastuksesta vaikeuksiin vastata kysymyksiin. Koen siis että tuote on tehnyt tehtävänsä, se on haastanut ajattelemaan asioita eri tavalla ja paneutumaan yhteen palaseen kerrallaan. Ehkäpä vielä löydän sisältäni tämän kanssa uuden unelman jota tavoitella?

-Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *