Mainos: Jouluiset die cutsit ostettu Suomalaisesta kirjakaupasta

Kalenterimanian Facebook-ryhmässä on ollut kaikenlaisia askarteluvaihtoja ylläpidon ja ryhmäläisten toimesta. Tällä hetkellä ryhmässä pyörii joulukalenterivaihto. Jos koit sellaisen liian isoksi tai pelottavaksi, mutta haluaisin kuitenkin vaihtaa jonkun pienen happy mail -tyylisen vaihdon jouluteemalla, flipbook voisi olla juttusi.

Flipbook voi käytännössä olla minkälainen taiteltu korttihässäkkä tahansa täynnä aarteita. Tällä kertaa lähdin itse liikkeelle ihan tavan taitekorttipohjasta. Olen huono liiman käyttäjä, joten käytän kaksipuolista teippiä lähestulkoon kaikkeen. Lähden teippaamaan kortin pintoja ja laitan päälle jouluisemmat koristepaperit.

Kirjekuoret ovat hyviä hyödynnettäväksi luukkuina ja niitä on helppo tehdä itse. Tämä kirjekuori oli liian iso, mutta tykkäsin kuvioinnista. Leikkasin kyljistä palat pois ja teippasin kiinni washiteipillä. Taakse kaksipuolista teippiä (kaksaria) ja kiinnitän lopuksi takakanteen. Sisälle laitan yksittäisiä leikattuja tarroja, jotta ne pysyvät tallessa.

Kortin kanteen halusin tehdä vain kivan joulukorttimaisen asetelman. Sisälle olin leikellyt klemmareille sopivan ”taskun” leikkaamalla aukot keskelle koristepaperia. Rusettiklemmarin virkkasin itse. Yhdenlainen ohje löytyy tästä, mutta nyt virkkasin vain ovaalina tasaista pintaa, jonka kiristin keskeltä ja kiinnitin klemmariin. Viereen kiinnitin nuolimaisen taskun kartonkikuvioille.

Toiselle sivulle laitoin myös kaksi taskua, koristepaperista kolme sivua kaksarilla kiinni ja täytä. Sisälle eksyi tarroja ja washisampleja. Samplepohjiksi leikkasin 5cm levyisiä liuskoja koristepaperista ja laitoin kontaktimuovia päälle, näin tiedän koska 50cm pätkä teippiä on kieputettu.

Huomasin, että vielä olisi asioita jotka haluaisin mahduttaa, joten lisäsin pienemmän mustan taitekorttipohjan narulla kortin keskelle. Leikkasin kannesta palan pois ja pyöristin kulmat. Rei’ittimellä tein reiät narulle ja pujotin naurun ennen kuin teippasin kannen kaksarilla kiinni muodostaen taskun. Taakse teippasin koristepaperista toisen taskun. Sisälle löysivät kortit ja jouluiset die cutsit.

Tällainen flippi tällä kertaa. Laitan Facebook-ryhmään videon sisällöstä.
Ryhmässä alkoi maanantaina myös aiheen tiimoilta teemahaaste-vaihto, äkkiä mukaan.
Lisäinfo löytyy ryhmän hakutoiminnolla **TEEMAHAASTE MARRASKUU 2021.

Ihanaa joulunodotusta – Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *