Postauksessa näkyvät tuotteet on saatu yhteistyössä Suomen Taidetarvikkeelta.

En voinut olla enempää innoissani kun tarjoutui mahdollisuus ottaa uusi lasikynä testiin Suomen Taidetarvikkeelta. Saamani paketin avasin Kalenterimanian Facebook-ryhmän puolella: testasin tuotetta siellä ja kerroin erittäin positiiviset ensivaikutelmani kynästä. Kyseisen livevideon pääset näkemään täältä.

Koko setti oli kauniissa pinkissä yksisarvislogoin varustellussa laatikossa, jonka sisältä tämä ihana lasikynä löytyi seuranaan 12 pientä (5 ml) shimmering mustepulloa. Se, minkä tästä setistä tekee erityisen on se, että tämä lasikynän malli on tilattu varta vasten erikoistilauksena Suomen Taidetarvikkeelle. Kynä on 14 cm pitkä kun aiemmin valikoimasta löytyvä on ollut 18 cm pitkä. OIen ehdottomasti samaa mieltä, että tämä lyhyempi malli sopii (ainakin omaan) käteen huomattavasti pidempää paremmin.

Näin vielä suhteellisen lyhyen aikaa kalligrafiaa harrastaneena lasikynällä kirjoittaminen on jostain syystä myös huomattavasti yksinkertaisempaa, verrattuna varsi ja terä komboon, sillä muste soljuu lasikynän urilta varsin vaivattomasti, kun terän kanssa saan usein taistella hetken ennen musteen liikkumista (riippuen hieman terän tyypistä). Kynän käyttäminen onkin varsin yksinkertaista: terä kastetaan varovasti mustepulloon ja se on samantien kirjoitusvalmis.

Lasikynä on luonnollisestikin lasia, joten sen käytössä on hyvä muistaa, että kynää ei missään nimessä saa pudottaa lattialle, eikä teräosaa saa kolistella esimerkiksi mustepullon reunoille tai pohjalle, sillä terä on erittäin herkkä hajoamaan iskusta. Myös säilytyksessä kannattaa suosia pehmustettua laatikkoa, jossa kynä on toimitettu, jotta se ei vahingossakaan pääse kolhiintumaan ja sen myötä hajoamaan. En kuitenkaan lähtisi tätä seikkaa pelästymään ja jättämään välistä, mikäli lasikynä kiinnostaa.

Mukana tulleet musteet olivat kaikki upean värisiä ja niitä voi halutessaan käyttää myös kauniiden kuvioiden ja taustojen luomiseen: suihkautus vettä paperille ja muutama pisara mustetta muodostavat nopeasti kauniin kuvion, jota voi käyttää vaikka tekstin taustaefektinä. Koska musteet ovat shimmering musteita, niitä on hyvä ravistaa hieman ennen käytön aloitusta, jotta saa hohtavimman lopputuloksen. Musteet näyttivät myös sopivan muistikirjan sivuille (koekäytössä oli Nuuna), joten tätä settiä voi varmasti käyttää arkisempiinkin asioihin kuten bujoiluun tai päiväkirjan kirjoittamiseen.

Kaiken kaikkiaan setti oli aivan älyttömän upea ja lasikynä ihan super kaunis. Iso kiitos tästä yhteistyömahdollisuudesta ja mikäli sinua kiinnostaa tämä kyseinen setti, kannattaa olla suoraan yhteydessä sähköpostitse Suomen Taidetarvikkeelle, sillä toistaiseksi tätä ei ole vielä laitettu nettikaupan puolelle.

– Laura

2 Comments on Esittelyssä lasikynä – Suomen Taidetarvike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *