Tervehdys kaikille! Tällä kertaa ylläpidon haasteena on inspiroitua vuodenajoista ja tiesin heti, miten tätä haastetta lähestyn. Mukanani tulee kulkemaan bullet journal (myöhemmin bujo) vielä vuoden 2022, joten valitsin kaikki vuodenajat ja päätin toteuttaa tulevaisuuslokin bujoon. Minulle tulevaisuuslokin ja vuosinäkymän tarkoitus on helpottaa tärkeiden asioiden muistiin laittamista. Koen tärkeänä, että tulevat tapahtumat ja sovitut menot pystyy kiireessäkin tarkistamaan nopeasti, kun sopii muita menoja.

Aloitin valitsemalla värit jokaiselle vuodenajalle, jonka jälkeen iski paniikki. Miten ihmeessä tämän mahtavan ideani toteuttaisin? Vaihtoehtoina näin vuosikellon tai kuukausittaisen tulevaisuuslokin, mutta päätin toteuttaa tämän hieman eri tavalla alkuperäisistä vaihtoehdoista huolimatta. Taitoin bujon sivut keskelle ja teippasin ne washiteipillä kiinni toisiin sivuihin, jotta otsikon hahmotteleminen olisi vaivattomampaa. Koristelin tämän otsikolle varatun alueen valitsemieni värien hengessä ja kappas, sain taas idean! Jos käyttäisinkin vain näitä valitsemiani värejä koko vuodenajan? Uskallan arvata, että tämä idea ei kanna kuin hetken ja taas löytyy ihana pinkin sävy, jota voisi käyttää. Takaisin itse asiaan, näiden taitettujen sivujen sisään jää sopivasti tilaa vuosinäkymän tekemiseen, joten jatkoin hahmottelemalla vuodenaikoja tälle alueelle.

Ja näin iski seuraavan paniikin aika, kun vuosi alkaa talvella ja päättyy talveen. Päätin rohkeasti aloittaa vuodenaikojen hahmottelemisen kuukausien mukaan, vaikka en meinannut päästä tästä tosiasiasta mitenkään yli. Tämä hankaluus sai minut miettimään, josko luopuisin mahtavasta ideastani kokonaan. Pohdintojen kautta sain painettua mieleeni, että tämä on hyvä idea ja se ansaitsee tulla toteutetuksi. Kuukaudet jaoin, jälleen alkuperäisestä ajatuksesta poiketen, viikkoihin. Näin viikoille jää hyvin tilaa merkitä menot ja sovitut asiat. Seuraavan haasteensa toi mukanaan päivämäärien kirjaaminen viikkojen sisälle. Hetken pohdittuani tajusin, että olen onnistunut luomaan tälle juuri sopivan tilan!

Lisäsin viikkonumerot ja päivämäärät piiloon jääville sivuille vuosinäkymän taakse. Tammikuusta kesäkuuhun menevät viikkonumerot ja päivämäärät kirjoitin loppuvuoden taakse, josta ne on helppo tarkistaa alkuvuoden menoja kirjatessa. Ja heinäkuusta joulukuuhun jatkuvat viikkonumerot sekä päivämäärät lisäsin alkuvuoden taakse, jotta ne on helppo tarkistaa myös loppuvuoden menoja suunnitellessa. Tästä huolimatta kokonaisuuteen jäi hyvin tilaa koristella ja lisätä elementtejä, mikäli sen koen tarpeelliseksi vuoden tiimellyksessä. Tyhjät sivut tulevat varmasti käyttöön esimerkiksi muistiinpanojen tai koristelujen kautta, mutta päätin jättää tälle aikaa ja tilaa, jotta alkuperäinen ajatus säilyisi.

Mielestäni onnistuin melko kivasti vangitsemaan vuodenajat yhdelle aukeamalle. Toivottavasti tämä innostaa kokeilemaan kaikkia niitä ideoita, joita bujoon tai kalenteriin liittyen löytyy. Käytättekö te tulevaisuuslokia tai vuosinäkymää samaan tarkoitukseen? Muut ylläpidon toteutukset löydät täältä!

Talvisin terveisin, Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *