Kirjoituksessa mainitut Ajaston Time Square– ja Ajaston My Year -kalenterit on saatu yhteistyössä Ajaston kanssa.

Ihanaa jouluviikkoa kaikille! Näin vuoden lähestyessä loppuaan, ajattelin paketoida kalenterivuoden 2021 yhteen pakettiin. Mistä aloitettiin, miten se meni ja miltä näyttää tuleva vuosi 2022? Huhtikuussa kirjoittelin Kalenterivuodesta 2021, mutta menikö kaikki niin kuin kovasti suunnittelin?

Aloitin vuoteni ihanan Ajaston Project 365:n kanssa (myöhemmin P365) ja muistelen vuotta lämmöllä. Kalenteri kulki mukanani työkokeilussa, sai inspiraatiota ryhmästä sekä näkyi usealla Kalenterimanian Youtube-kanavan videolla. Ja toisaalta, miksei olisi kulkenut, sillä P365 sopi lähes täydellisesti omiin tarpeisiini. Tärkeimpinä ominaisuuksina mainittakoon pystypäivät, tila kirjoittamiselle niin kuukausi- kuin viikkonäkymillä, vuosinäkymä, hyvin muistiinpanotilaa sekä kaunis ulkonäkö. Viihdyimmekin hyvin matkalla kaksin, mutta muutama mutka tähänkin matkaan mahtui.

Ensimmäisiä mutkia olivat aiheuttamassa niin viiden vuoden päiväkirja kuin Ajaston Time Square. Time Square liittyi matkaan yhteistyönä. Kalenteri kulkikin mukanani työmatkalla ja otti paikkaa mukana kulkevan kalenterin roolista. Ja onhan siinäkin toivomiani ominaisuuksia, kuten pystypäivät, kaunis ulkonäkö ja muistiinpanotilaa. Kuukausiaukeamien puuttuminen muodostui melko nopeasti suureksi haasteeksi, josta emme ole palautuneet. Time Square onkin ottanut paikkansa kotona olevana kalenterina, jonne merkitsen muistettavia asioita niin töihin kuin kotiinkin liittyen. Viiden vuoden päiväkirjan kirjoittaminen tyssäsi pitkälti kesään, jonka jälkeen saattaa puuttua useammankin päivän kirjoitukset. Tätä kirjoittaessani pohdin, pitäisikö jatkaa kylmästi joulukuun alusta (vielä, kun muistaa hivenen mitä on tapahtunut)? Se jääköön nähtäväksi, mutta ajatus tästä on nyt syntynyt.

Seuraava mutka matkaan muodostui, kun P365 ei ottanut paikkaansa enää mukana kulkevana kalenterina vaikka sitä kovin kokeiltiin. Pienemmän Time Squaren jälkeen P365 vei paljon tilaa laukussa, joten jälleen kaipasin jotain lisää kalenterikattaukseeni. Piipahdin erään työpäivän aikana Hansan Suomalaisessa kirjakaupassa kurkkimassa, olisiko jokin pienempi kalenteri kuitenkin kutsunut nimeäni. Se ei ollut kalenteri, mutta S-kokoinen Nuuna neon pinkkien kansiensa kanssa puhutteli. Tämä muistikirja on itselleni tuttu muutaman vuoden takaa, kun tein kesän mittaisen matkan bullet journalin (myöhemmin bujo) kanssa. Joten elokuusta lähtien mukana kulkeva kalenteri olikin bujo. Haasteena mukana kulkevan bujon kanssa on ollut kuukausi- ja viikkonäkymien etukäteen tekeminen, mutta olemme melko hyvin aikataulussa. Bujo antoi myös luovuudelle tilaa uudella tavalla, johon emme yltäneet P365:n kanssa.

Vuoden aikana koristelutyyli pysyi melko samoilla urilla, mutta toisinaan hypittiin erilaisten materiaalien kanssa inspiroituneita loikkia. Vesivärit ja leimailu olivat uudehko, mutta miellyttävä loikka oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Kalentereissa näkyivät myös erilaiset kynät ja piirtäminen niiden itselleni ominaisten tarrojen, washien sekä papereiden seassa. Erityisesti bujoon innostuin piirtämään ja kokeilemaan erilaisia ideoita kuukausi- ja viikkonäkymien toteutuksessa.

Mutta miltä näyttää vuosi 2022? Bujona toimiva Nuuna jatkaa kanssani edelleen matkaa, mutta P365 jää osaksi vuotta 2021. Aloitamme yhteisen matkan Ajaston My Year 2022 -kalenterin kanssa tammikuussa. Olemme jo tutustuneet jonkin verran ja uskonkin, että vuosi tämän kalenterin kanssa toimii hyvin. Vaikka vihreä ei ole se minun lempivärini, otan haasteen vastaan ja hyppään oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ihan koko vuodeksi! Näin My Year -kalenteria tutkineena voisin sanoa, että siitä löytyvät kalenterilta tarvitsemani ominaisuudet melko hyvin. Kivat kuukausi- ja viikkonäkymät, muistiinpanotilaa ja vuosinäkymät vuosille 2022 sekä 2023. Pian saankin aloittaa kunnolla matkan itselleni entuudestaan lähes tuntemattoman kalenterin kanssa ja on sanottava, että olen aika innoissani tästä! Matkaa täydentää ihana Hidasta Elämää -kiitollisuuspäiväkirja. Aloitin tätä ensimmäisin merkinnöin jo tämän vuoden aikana, mutta todelliseen matkaansa kiitollisuuspäiväkirja pääsee vasta tulevana vuonna 2022.

Tulkaa kertomaan ryhmään, että millainen oli sun kalenterivuosi 2021 ja oletko yhtä innoissasi uudesta kalenterivuodesta kuin minä?

Lämpimin ja jouluisin ajatuksin, Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *