Postauksessa näkyvä Traveler’s Notebook saatu yhteistyössä Urban Kit Supply.

Joulu on aina ollut minulle erityistä aikaa. Aiemmin se oli se aika vuodesta, kun koko perheeni oli saman katon alla, mutta nyt lapsen myötä se on saanut uuden merkityksen. Tyttäreni ensimmäiset elinvuodet vietimme joulun vanhempieni luona, mutta muutama vuosi sitten alkoi mielessäni kyteä ajatus joulusta kotona ja omista perinteistä.

Nyt vietämmekin kolmatta joulua kotona ja on ihanaa, kun voimme esimerkiksi avata joululahjat jo aattoaamuna, pohtimatta sitä, että loukkaammeko jotakuta toista muuttamalla aattoillan perinteet. Millainen meidän joulumme sitten on?

Aattoaamuna aamupalaksi on riisipiirakoita munavoilla, sitten lähdemme käymään hautausmaalla sytyttämässä kynttilät ja sinä aikana onkin pukki käynyt ja tuonut lahjat. Lahjojen avaamisessa meneekin koko aamupäivä ja lounasaikaan syömme riisipuuroa ja katselemme kun joulurauha julistetaan. Iltapäivästä on jouluaterian aika ja ilta menee juustojen ja kirjojen, sekä lautapelien merkeissä.

Pidän kiireettömästä joulusta, siitä että kaikki on valmista jo kauan ennen varsinaisen joulunajan alkua. Ensimmäiset lahjat ostan jo kesällä, ruokia en vielä ole lähtenyt tekemään itse. Ja mitä on joulusiivous? Se on sitä, että ylimääräiset tavarat laitetaan kaappiin piiloon ja joululiinat pöydille väriä tuomaan.

Joulu voi olla rauhallinen, sen ei tarvitse olla vuoden stressaavinta aikaa. Haluan myös toivottaa jaksamista teille, joille joulu tarkoittaa pahaa oloa ja surua. Haleja kaikille!

-Mira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *