Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa.

Ihanat vuoden 2022 Ajaston kalenterit saapuivat meille ylläpitoon testiin ja itselleni postiluukusta tipahti juuttikansilla varustettu Wega Special Juutti. Avasin paketin ryhmän puolella livessä ja voit käydä täältä kurkkaamassa ensikosketukseni tähän kalenteriin.

Harmaanruskeiden juuttikangaskansien sisältä löytyy vuoden parikierresidottu 2022 Wega kalenteri koossa 148 x 210 mm eli A5, jonka lisäksi pakettiin kuului Euroopan kartasto sekä puhelinluettelo vihkoset. Kansissa on taskut niin etu- kuin takakannellekin, joten mukaan saa tarvittaessa vielä enemmänkin asioita kantoon ja kannet vaikuttivat varsin tilavilta säilyttääkseen sisällään pelkkää kalenteria. Kansi pysyy hyvin kiinni pyöreän kuminauhan avulla.

Heti kansilehden toiselta puolelta löytyy selkeä vuoden 2022 vuosinäkymä viikkonumeroineen. Tässä vaiheessa saa jo hyvän ensikosketuksen myös siihen, että kalenteri on kolmikielinen: suomi, ruotsi ja englanti. Seuraavilta sivuilta löytyy mm. maininta, että kalenteriin on sisällytetty eri maiden kansallisia vapaapäiviä ja maiden lyhenteet sekä vuoden 2022 liputuspäivät, jonka jälkeen on varattu kokonainen sivu kalenterin omistajan henkilötiedoille.

Kalenterin alkuun on sijoitettu vuosisuunnitelma, jossa vuosi on jaettu kahdelle aukeamalle. Vuoden 2023 vuosisuunnitelma löytyy niin ikään kalenterin lopusta. Pyhäpäivät on korostettu punaisella sunnuntain ohessa ja sivun alareunasta on kätevä tarkistaa mikä pyhäpäivä olikaan kyseessä. Selkeä pystynäkymä kuukausien kohdalla on ainakin omasta mielestäni erittäin toimiva ratkaisu.

Kalenteri alkaa viikosta 52 eli 27.12.2021 ja kestää seuraavan vuoden viikkoon 1 eli 8.1.2023 asti. Viikko on aseteltu aukeamalle pystypäivin, kuitenkin niin, että lauantai ja sunnuntai jakavat yhden sarakkeen. Jokaisen päivän kohdalta löytyy kellonajat 8-19, joiden alle on lisätty vielä erillistä muistiinpanotilaa. Kalenterista löytyy suomalaiset ja suomenruotsalaiset nimipäivät jokaisen päivän kohdalta. Hauskana lisänä kalenterin alusta löytyy aikajärjestyksessä nimipäivät pyhäpäivien kanssa niin, että suomalaiset ovat toisella ja suomenruotsalaiset aukeaman toisella sivulla ja kalenterin loppupuolelta puolestaan aakkosjärjestyksessä jaettuna naisten ja miesten nimet erikseen.

Jokainen kalenteriosuuden sivu on varustettu repäisyreunalla. Tykkään kovasti myös alati päivittyvästä, pienestä kalenterinäkymästä sivun alareunassa, jossa kuluva kuukausi päivittyy aina sivun alkuun ja on merkattuna punaisella. Tästä on nopea kurkata päiviä sellaisenaan eteenpäin. Hauska lisä oli myös nimipäivien perästä löytyvä numeromerkintä, jossa on alkuun merkattuna monesko vuoden päivä on kyseessä ja montako päivää vuodessa on vielä jäljellä. Esimerkkikuvassa 29.08. alareunassa on merkintä 241-124, eli vuoden 241. päivä ja jäljellä vielä 124 päivää. En ole koskaan aiemmin törmännyt tällaiseen, tai ainakaan kiinnittänyt siihen huomiota!

Kalenteriosuuksien jälkeen oli varattu vielä sivut Helsingin ja Oulun auringon nousu- ja laskuajoille sekä luettelo kansainväliselle ajalle. Tämän jälkeen oli runsaasti (16 sivua) muistiinpanotilaa viivoitetuilla sivuilla. Vaikka paperi tuntuu varsin ohuelta sormituntumalla, olin yllättynyt, että se kuitenkin kesti mukavasti eri kynät. Tummat värit ja tussit kuultavat aavistuksen sivuilta läpi. Kuulakärkikynän kirjoitusjälki puolestaan tuntui aiheuttavan ”kohoamista” paperin toiselle puolelle, mutta se saattaa myös olla perua raskaasta kynäotteestani. En kuitenkaan näe, että tarvitsee ottaa turhaa stressiä siitä, millä kynällä lähtee kalenteriin merkintöjä tekemään, kunhan ei mitään alkoholipohjaista kynää tai permanenttitussia nappaa käteensä.

Kaikinpuolin Ajaston Wega Special Juutti vaikuttaa erittäin toimivalta kalenterilta ja pitää sisällään kaiken tarpeellisen. Omalta kohdaltani uskon, etten tule käyttämään kartasto- ja osoitekirjavihkosia mihinkään, mutta muuten näen itseni käyttämässä kalenteria arjen hallintaan. Tykästyin myös kovasti kannen materiaaliin ja uskon sen kestävän hyvin esimerkiksi reissun päällä.

– Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *