Terveisiä täältä ruudun toiselta puolelta! Tämän kertaisessa ylläpidon haastesarjassa pohditaan onnistumisia ja nyt olisi mun vuoro kertoa niistä. Onnistumiset kalenteriaskartelussa ja kalenterin tekemisessä ovat usein yhtä henkilökohtaisia kuin kalenterit tekijöilleen. Omia onnistumisiaan ei pidäkään vertailla muiden onnistumisiin tai saavutuksiin. Jokainen tekee kalenteria itselleen ja omia tarpeitaan palveleviksi arjen apulaisiksi, mutta niihin mun onnistumisiin!

Yksi hienoimmista oivalluksista ja onnistumisista on ollut ostamisen vähentäminen. Kukkaro kiittää, kun koristelussa käyttää jo olemassa olevia tarvikkeita ja välineitä. Viime vuonna ostin hyvin vähän kalenterikoristeluun liittyviä materiaaleja, mutta muutamia tuli hankittua pelkästä tarpeesta eikä niinkään ”haluan vain nämä, koska muillakin on” -ajattelun seurauksena. Itse huomaan välillä ikään kuin unohtuvani materiaalien paljouteen ja suuri määrä erilaisia tarroja tai teippejä johtaa kohdallani usein valinnan vaikeuteen. Ajatukset ”vähemmän on enemmän” sekä ”käytä jo olemassa olevat materiaalit ennen uusien ostoa” ovat kantavia teemojani vuoden 2022 kalenterin rakentamisessa. Mikäli solmukohtia tulee voin ottaa osaa ryhmän happy mail-vaihtoihin. Happy mail-vaihtojen avulla voin ilahduttaa toista minulle käyttämättä jättäneillä materiaaleilla ja inspiroitua takaisin saamista materiaaleista uudella tavalla.

Ostokäyttäytymisen muuttuminen on tuonut myös esille rohkeuden astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla erilaisia materiaaleja uusilla tavoilla. Kokeilen mielelläni uusia tyylejä koristelussa melko rohkeasti, vaikka osa näistä kokeiluista jää vain siihen yhteen kertaan. Haluan erityisesti ottaa esille leimailun ja piirtämisen, jotka ovat nousseet tarrojen ja washien rinnalle uusina suosikkeina. Olen silti huomannut, että kiireen tai stressin keskellä tulee käytettyä koristelussa niitä itselle tutuimpia tyylejä sekä materiaaleja itselle ominaisimmalla tavalla.

Toivottavasti vuosi 2022 toisi jokaiselle onnistumisia ja rohkeutta kokeilla erilaisia tapoja tehdä sekä koristella kalenteria. Omaa koristelutyyliään etsiville vinkiksi, että mielestäni avain sen löytämiseen on rohkea kokeileminen. Vaikkei aina lopputulos olisi oman vision saavuttanut mestariteos, se ei haittaa. Itse tekemällä taidot kehittyvät ja oma tyyli muotoutuu juuri omanlaisekseen.

Onnistumisen riemua ja ihanaa alkanutta vuotta toivottaen, Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *