Vessapaperi ja se pahvirulla; itsestäänselvyyksiä, mutta todella tarpeellisia ja välttämättömiä asioita arjessa. Tuunaa tyhjästä – Aliisan kierrätysaskartelut on kerran kuukaudessa ilmestyvä blogipostaus, jossa kokeilen askarrella asioita tavallisista kotoa löytyvistä kierrätettävistä materiaaleista. Ensimmäiseksi tuunattavaksi tavaraksi valikoitui vessapaperin pahvirulla. Leikkasin lieriön auki yhdeltä sivulta ja laitoin painon (ompelukoneen) alle suoristumaan. Painon alla pahvi ei suoristunut riittävästi ja aloin epäilemään koko idean toteutusta. Maalailin matta askartelumaaleilla pahvin molemmat puolet ja puolikuivahkoina laitoin kevyemmän painon (maalipurkin) alle, kuin ihmeen kaupalla materiaali suoristuikin.

Hahmottelin lyijykynällä ruutupaperille jokaisen kuukauden näkymän ja hyödyntäen jo olemassa olevaa kynä- ja tussikokoelmaani vapaalla kädellä piirsin ja kirjoitin kuukausitaulukot valmiiksi ja leikkasin irtopapereiksi. Suoristuneista pahveista rei’itin kulmat ja leikkasin värikkäät pahvit eri muotoisiksi kuvastamaan vuodenaikojen eroavaisuuksia. Liimasin kuukausitaulukot paikoilleen ja hahmottelin kevyesti kuukauden nimet otsikoiksi mielestäni sopiviin kohtiin.

Kirjoitin näkyväksi luonnostelemani kuukauden nimet eri tyylein ja koristelin jokaisen kuukauden reunat/ vapaana olevan tilan vuodenaikaan sopivin kuvioin. Lopuksi sidoin pahvit yhteen ja oikeaan järjestykseen villalangalla, että niitä olisi mahdollisimman helppo selata. Pohdin myös, että jatkossa kuukausitaulukoista on helppo ruksia päiviä/ viikkoja/ kuukausia, kun kuluva vuosi 2022 etenee.

Käytätkö arkisia asioita, materiaaleja tai välineitä askarteluissa/ tuunauksissa? Mitä, miten ja mihin? Olisi kiva lukea kokemuksistasi ryhmän puolella ja mahdollisia ehdotuksia helmikuun kierrätysaskartelumateriaaliksi.

Terkuin Aliisa

4 Comments on Tuunaa tyhjästä – Aliisan kierrätysaskartelut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *