Vihdoin ja viimein on tullut parin vuoden jälkeen aika aloittaa uusi Art Journal. Sain vuoden 2021 loppuun mennessä täytettyä vanhan luonnoskirjassa olevan Art Journalini täyteen ja nyt pääsen aloittamaan samanlaisessa luonnoskirjassa uuden. Olen tehnyt pieniä muutoksia kirjaan, sillä alla olevasta kuvasta voitte huomata kirjojen koko eron. Olen käyttänyt niin paljon kaikenlaisia tekstuuripastoja ja muita kohollaan olevia materiaaleja, että ihmettelen kirjan selkämyksen kasassa pysymistä. Sivujen sidokset ovat hajonneet hieman, mutta kaikki sivut ovat vielä paikallaan. Tämän takia olen uudemmasta luonnoskirjasta poistanut sivuja jo valmiiksi, että saan kansien väliin hieman enemmän tilaa. Teen Art Journalia mieluummin luonnoskirjaan sidotuilla sivulla, sillä teen usein koko aukeaman kokoisia töitä. Näin sivujen väliin ei jää väliä, mikä tulisi esim. kierteillä olevassa luonnoskirjassa. Kannattaa siis miettiä, minkä kokoisia ja millaisia töitä haluaa omaan Art Journaliin tehdä.

Olen tottunut pohjustamaan sivut esim. super primerilla tai gessolla, sillä se tuo sivulle kestävyyttä ja sivuista tulee valkoiset. Tässä luonnoskirjassa on nimittäin luonnonvalkoiset sivut ja en tykkää käyttää sitä taustana töilleni. Pohjustan usein monta aukeamaa etukäteen kerralla, jotta pääsen tekemään taidetta heti. Välillä kuitenkin käy niin, että valmiita pohjustettuja aukeamia ei ole, silloin on pakko aloittaa ensin pohjustamalla. Olen kuitenkin niin malttamaton ja kuivaan kuumailmapuhaltimella primerin aina kosketuskuivaksi, jotta pääsen aloittamaan työskentelyn heti. Sivujen pohjustaminen ei ole välttämätöntä, mutta itselleni siitä on tullut tapa.

Yksinkertaisimmillaan Art Journalin aloittaminen on niinkin helppoa, että valitset vihkon ja ryhdyt tekemään. Kaikki muu on vain extraa. Vihkoon voit tehdä juuri itsesi näköistä sisältöä ja juuri niillä välineillä, jotka koet mieluisimmaksi.

Art Journalin kanssa opin myös, että aukeamia ja sivuja ei tarvitse täyttää järjestyksessä. Tämä oli aluksi todella outoa, mutta ajan kanssa siihen tottui. Aluksi tämä lähti aukeamien pohjustamisesta, sillä peräkkäisiä aukeamia oli inhottava pohjustaa paperin kastuessa primerista. Lopulta tämä muodostui tavaksi ja se oli omalla tavallaan hauskaa. Nyt vain harmittaa, kun en koskaan kirjoittanut töihin päivämääriä. Tämän tavan aionkin ottaa nyt uudessa Art Journalissani käyttöön, sillä on kiva myöhemmin sitten muistella, milloin työt on tehty.

Välillä kannattaa tehdä, vaikka ei olisi inspiraatiota. Silloin voi syntyä, jotain aivan odottamatonta.

~ Laura H.

p.s. Kalenterimanian YouTube -kanavalta löytyy soittolista Art Journal -videoista.

1 Comment on Uuden Art Journalin aloittaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *