Postauksessa esitelty kalenteri on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Sain Ajaston tämän vuoden uutuuksista esiteltäväkseni soman A6-kokoisen Color-kalenterin ihanassa merensinisessä sävyssä. Tänä vuonna A6-kokoista Coloria on saatavilla kahdessa värissä: meri ja persikka. Inkan tekemän esittelyn persikkaisesta vaihtoehdosta pääset lukemaan täältä!

Meri ei sanana ole ollenkaan tuulesta temmattu, vaan kuvastaa erinomaisesti ensimmäistä mielleyhtymää tästä käsiini saamastani kalenterista. Rauhaa huokuvat, murretun turkoosinsävyiset kannet tosiaan tuovat mieleensä ensimmäisenä meren. Kalenterin leatherette-kannet ovat miellyttävän tuntuiset ja pienen pehmeytensä vuoksi niitä tekee mieli silitellä. Kannessa on kätevä kullanvärinen kumilenkki sulkemista varten, ja kalenterista löytyy myös kirjanmerkki ja kynälenkki samaa sävyä. Hauska pieni yksityiskohta on, että kumilenkille on tehty kanteen valmiiksi kolot, jotta se ei ainakaan ikävästi aiheuttaisi painaumia kiristyessään.

On varmasti sanomattakin selvää, että näppärän kokonsa puolesta Color A6 soveltuu erinomaisesti mukana kulkevaksi kalenteriksi. Se oli minunkin ensimmäinen ajatukseni, kun sain sen käsiini. Niinpä päätin, että tämä kalenteri saa olla ensisijaisesti juoksevien menojen ja töissä tapahtuvien juttujen merkkaamista varten. Koristelen sen verran kuin ehdin ja jaksan, mutta lennosta tehtävät merkinnät ja kalenterin funktionaalisuus ovat silti pääosassa.

Kurkataanpa siis kalenterin sisään! Värimaailma jatkaa kivasti kannen omaa silmää kovinkin paljon miellyttävää merensinistä linjaa, ja turkoosi korostusväri toistuukin läpi kalenterin. Sillä on merkattu mm. pyhäpäivät ja kellonajat. Pidän tästä erityisen paljon, koska mielestäni perinteinen tapa merkata sunnuntai punaisella on joskus vähän turhan räikeä poikkeus kalenterin muuhun värimaailmaan nähden, vaikka toimii toki joissakin tapauksissa oikein hyvin.

Vuoden 2022 yleiskatsaus sekä tarkempi future log -tyyppinen näkymä aloittavat kalenterin Ajastolle tuttuun tapaan. Varsinainen vuoden 2022 alkaa sen jälkeen tammikuun kuukausinäkymällä. Olen aina ollut huono käyttämään kuukausinäkymiä, joten mielestäni Color A6 -kalenterin päiväruudut ovat juuri sopivan kokoiset. Yleensä kun ongelma tuntuu itselläni pikemminkin olevan, ettei minulla ole kuukausinäkymälle mitään järkevää kirjoitettavaa, joten kompaktit ruudut riittävät oikein hyvin pakollisten menojen ja muistettavien asioiden ylös pistämiseen. Hirveästi mitään koristeluja kuukausinäkymiin ei ehkä merkintöjen ohella mahdu, mutta ajatukseni on, että niitä voi halutessaan piristää vaikka muutamalla funktionaalisella tarralla.

Viikkonäkymä on kalenterissa koko aukeaman kokoinen. Jokaiselle päivälle on oma pystysarakkeensa, paitsi lauantai ja sunnuntai ovat allekkain. Lisäksi on mielestäni hauska yksityiskohta, että kellonajat on merkattu kummallakin sivulla vain ensimmäisen päiväsarakkeen kohdalle, kun monesti tämän tyyppisissä ratkaisuissa ne on merkattu erikseen jokaiselle päivälle. Viivat päivien kohdalla auttavat hahmottamaan hyvin, mikä kellonaika on menossa missäkin kohdassa. Koska töissä on usein paljon erilaisia tapaamisia ja muita aikataulusidonnaisia tapahtumia, tämän tyyppinen viikkonäkymä tuntuisi palvelevan niitä tarpeita oikein hyvin. Kun merkkaan suoraan jokaisen palaverin oikeaan kohtaan, näen yhdellä silmäyksellä millainen päiväni tai jopa koko viikkoni tulee olemaan. Koska olen kuitenkin melkoisen paatunut kalenterimaanikko, en voi ihan täysin jättää viikkoaukeamia ilman tarran tarraa tai edes pienoista washinpätkää, joten lisäilen tosiaan niitä satunnaisesti oman mieleni mukaan. Minua ja varmasti monia muitakin kiinnostava pieni yksityiskohta ovat myös kuunvaiheet, jotka on kivasti merkitty kalenteriviikoille. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun on pitänyt tarkistaa, että milloin se täysikuu nyt taas olikaan!

Varsinainen kalenteriosuus jatkuu vuoden 2023 ensimmäisen viikon loppuun. Tämän jälkeen kalenterista löytyvät vielä 2023 vuoden vuosinäkymä ja kuukausikohtaiset future logit sekä tuttuun tapaan myös liputuspäivät ja nimipäivät omina listoinaan. Lopussa on lisäksi runsaasti tyhjiä viivasivuja, jotka on helppo hyödyntää vaikka muistiinpanoille tai mille ikinä keksiikin.

Ainakin ensialkuun tämä pikkukalenteri vaikuttaa oikein käytännölliseltä ja lupaavalta nimenomaan omaa työtäni ja siihen liittyviä tarpeita ajatellen. Lisäksi, koska tykkään haastaa itseäni, koen, että tämä pieni koko ja rajallinen tila vain ruokkivat luovuuttani ja suorastaan kerjäävät minua keksimään uudenlaisia tapoja koristella ja tehdä kalenterista omannäköiseni.

-Carita

2 Comments on Esittelyssä – Color A6, meri 2022 (Ajasto)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *