Hei, juuri sinä siellä ruudun toisella puolella! Tämänkertaisessa torstaihaaste-postaussarjassa pohditaan onnistumisia. Olen aina ollut huono kaikenlaisissa ajatustyötä ja pohdintaa vaativissa jutuissa. On niin paljon helpompaa vain syöksyä suoraan tekemään jotain ja miettiä sitten jälkikäteen, jos jaksaa. En tunne olevani pohdiskelija vaan suoran toiminnan ihminen. Lähdin kuitenkin lähestymään haastetta miettimällä alkuun koko kalenteriharrastus aikaani kokonaisuutena. Oli mielenkiintoista muistella millaisista lähtökohdista sitä aikoinaan on harrastuksensa aloittanut. Marketin kalenteri ja muutama tarra, on vuosi vuodelta kasvanut muistuttamaan lähinnä askartelukaupan varastoa.

Olen luonteeltani melkoinen tuuliviiri. En viihdy saman asian parissa kovin pitkään ja se on vuosien varrella ilmennyt lukuisilla kalentereiden vaihdoilla. Jokin mikä alkuun on tuntunut hyvältä, ei puolen vuoden jälkeen enää tuotakaan tekemisen iloa. On menty todella pitkä ja mutkainen matka siihen, että nyt voin sanoa rehellisesti ensimmäistä kertaa oletani tyytyväinen tämänhetkiseen pääkalenteri valintaani. Viime vuonna ostin ensimmäisen Hobonichi weeks -kalenterini ja se oli rakkautta välittömästi. En osaa selittää miten jokin kalenteri on voinut vaikuttaa niin paljon omaan tekemiseen ja suhtautumiseen kalenteriin. Olen Hobon myötä rohkaistunut kokeilemaan yhä enemmän erilaisia tyylejä ja matariaaleja viikkoaukeamieni koristeluun. Asiat jotka ennen ärsyttivät ja saivat neutroottisena ihmisenä minut näkemään punaista, ovatkin yhtäkkiä niitä kalenterin parhaita ominaisuuksia. Ohut, kupruileva ja kovista otteista repeilevä paperi on, kuin kalenterin sielu. Ne antavat kalenterille juuri sopivan määrän rouheutta, jossa elämä saa näkyä. Kalenterin tekeminen tuottaa aidosti iloa ja sen kanssa haluaa viettää aikaa. Viikkoaukeamat täyttyvät teksistä ja elämästä, eivätkä ne ole enää vain kauniita tarrakollaaseja.

Onnistumisen kokemuksina voin siis sanoa olevan samojen kansien sisällä pysymisen jo toista vuotta, sekä aidon halun käyttää ja käyttää kalenteria arjen hallinnan välineenä. Unohtamatta rohkeutta kokeilla uusia asioita ennakkoluulottomammin.

xoxo Nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *