Minulla on koiralle oma (treeni)bullet journal, johon pitäisi kirjata ylös vähän kaikenlaista. Treenit, kehonhuolto, eläinlääkärikäynnit, näyttely- ja koetulokset (jos jälkimmäisiä ikinä tulee olemaan), lääkekuurit, madotukset, mitä niitä nyt onkaan mitä voisi ylös laitella.

Kun lähdin tekemään bujoa suunnittelin sen lähinnä treeniä varten. Kuitenkin päädyin tekemään joka kuukaudelle oman sisällysluettelon, johon kirjasin ylös jokaisen päivän ja värikoodasin treenit. Voin sitten värittää päivän ruudun värillä, mikä vastaa treenin väriä tai jättää värittämättä, jos ei olla treenattu. Lisäksi jätin yhden sivun treeniajatuksille per päivä, johon oli tarkoitus kirjata ylös mitä ja miten on treenattu, missä on kehitettävää, missä onnistuttiin, mitä voidaan ehkä jättää tauolle… Kolmen kuukauden jälkeen totesin, että yksi sivu on liian vähän.

Sisällysluetteloissa on kuitenkin tilaa ”ylimääräisille” muistiinpanoillekin. Esimerkiksi joulukuun 2021 sisällysluettelossa on kirjattuna kahden näyttelyn tulokset ja loka- ja marraskuussa nenäpunkkilääkityksestä lääkkeenantopäivät. Näille kuukausille oli tarkoitus merkitä myös eläinlääkärikäynnit, kehonhuolto yms. sisällysluettelosivuille, koska niille ei ollut omaa osiota treenisivuissa, vaan ne oli pyhitetty ainoastaan treeniajatuksille.

Sitten vaihdoin ulkoasua vähän erilaiseksi. Tein joka viikolle oman aukeaman ja aukeamalle ruudut viikon tavoitteille, onnistumisille ja mitä haluaisin edelleen harjoitella sekä kehonhuollolle ja eläinlääkärikäynneille. Lisäksi tein vielä päiväkohtaiset ”pylperöt”, joihin merkkaan, jos ollaan treenattu. Idean sain Koiraharrastajan vuosi -vihkosesta, joka on käytännössä kalenteri, johon voi merkata lisäksi koiratreenit ja eläinlääkärikäynnit.

Tämä ulkoasu toimii selkeästi paremmin kuin edellinen, kun joka viikko on erillinen on enemmän tilaa ajatuksille. Tosin olen sitä mieltä, että viikon tavoitteet-ruutu saisi olla vieläkin isompi kuin mitä se nyt on. Tällä hetkellä siihen mahtuu hikisesti kolme tavoitetta, mutta toisaalta ehkä kolme tavoitetta viikoksi on ihan hyvä. Onnistumis- ja jatkoharjoittelu-ruudut ovat ihan hyvän kokoiset, niihin mahtuu enemmän tekstiä ja ajatuksia. Varsinkin jatkoharjoittelu-ruudussa on tilaa reilusti.

Tässä ulkoasussa ongelmaksi tulee se, että nuo päiväpylperöt ovat vähän turhia ja ne vievät tilaa kaikelta muulta. Toisaalta jonkinlaiset päiväkohtaiset merkinnätkin pitäisi olla mahdollista tehdä, muuten menee herkästi sekaisin. Vaikka viikko per aukeama onkin helppo muistaa ja sisällysluettelo on olemassa. Edelleen merkkaan värikoodein, milloin ja mitä on treenattu, jos ei olla treenattu niin päiväkohtainen ruutu on värjäämätön.

Maaliskuuhun asti joudun menemään tällä ulkoasulla, koska olen jo viikon verran maaliskuuta tehnyt. En yksinkertaisesti keksinyt millä tavalla voisin sitä muuttaa. Toisaalta tarvitsen lisää tilaa viikon tavoitteet-ruudulle, sillä vaikka kolme tavoitetta on ihan hyvä määrä niiden herättämät ajatukset olisi myös hyvä saada kirjoitettua ylös. Tosin ne voisi kirjoittaa erilliseen ruutuun, joka taas tarvitsisi oman tilansa, joka veisi tilaa päiväkohtaisilta pylperöiltä.

Olen kokenut tämän nykyisen ulkoasun ihan hyväksikin, koska siinä ei ole liikaa tilaa, paitsi ehkä sisällysluetteloissa. Jos tulee tilanne, että tarvitsee sitä ylimääräistä muistiinpanotilaa esimerkiksi jonkun sairaudenhoitoon (toivottavasti ei koskaan tule) tai vastaavaan, sitä sitten on. Ei tarvitse ängetä kaikkea siihen pienehköön kehonhuolto-eläinlääkäri-ruutuun, joka on jokaisella viikkoaukeamasivulla ja on tarkoitettu lähinnä siihen, että merkkaan siihen päivän milloin on käyty eläinlääkärissä, tehty kehonhuoltoa ja mahdollisimman lyhyesti toimenpiteet.

Jotain muutoksia haluaisin kyllä tehdä, mutta mitä. En tiedä vielä. Ne päiväpylperöt minua häiritsevät ehkä eniten, joten ne ovat varmaan se suurin muutoksen osanen, jos ja kun lähden jotain muuttamaan. Toinen osanen on sitten se viikkotavoitteet-ruudun suurentaminen tai vaihtoehtoisesti ajatusruudun tekeminen. Se vaatisi niiden päiväpylperöiden poistamisen tai vähintäänkin pienentämisen.

Ehkä jotain keksin, jos en keksi, niin tämä nykyinen ulkoasu saa toimia vielä huhtikuunkin ajan.

– Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *