Postauksessa näkyvä kalenteri on saatu yhteistyössä Ajastolta ja ATC -kortteihin käytetyt pohjat on saatu Lahen kirjansitomolta.

Helmikuun puolella kirjoitin postauksen Gellipainantaa kirjansivuille, jossa kerroin enemmän kyseisestä tekniikasta ja tein pienen tutoriaalin. Tällä kertaa näytän teille mihin kaikkeen olen käyttänyt gellipainannalla tehtyä grafiikkaa. Sitähän voi käyttää aivan mihin vaan. Tällä tekniikalla saa tehtyä ihania taustoja esim. kollaaseihin ja muihin töihin. Minulla on myös seinällä ilmoitustaulu, johon olen kerännyt kauniita asioita ja olen yhden kirjansivun, jolle tein gellipainantaa, laittanut siihen koristeeksi.

Minulta löytyy myös kalenterista muutamalta sivulta tällä gellipainannalla tehtyä grafiikkaa. Olen repäissyt sivusta palasen ja kiinnittänyt sen osaksi kalenteriini tekemää kollaasia, mutta aivan hyvin niitä olisi voinut käyttää koko kollaasin pohjana.

Yllä olevassa kuvassa olen suunnitellut koko aukeaman juuri tuon gellilevygrafiikan palan pohjalta. Halusin tehdä siihen sopivat värit koko sivulle. Alemmassa kuvassa palataan hieman jouluisiin tunnelmiin, jolloin kokeilin ensimmäistä kertaa grafiikkapainantaa. Silloin suunnittelin koko sivun tarrojen pohjalta, mutta siihenkin sopi kivasti tuo pieni palanen gellilevygrafiikkaa osaksi kollaasia.

Toinen missä olen käyttänyt gellipainantagrafiikkaa on ATC -kortit. Toisessa kortissa pohja peittyi enemmän kuin toisessa, mutta inspiraation iskiessä niin voi sattua. Molemmissa korteissa kuitenkin näkyy kivasti grafiikkaan käytetyt tekstuurit ja kuviot. Jouluisessa kortissa olen käyttänyt ainoastaan kuvion tekoon männyn oksia, kun taas pastellisävyisessä on ollut enemmän välineitä.

~ Laura H.

p.s. Olisi hauska kuulla mihin sinä käyttäisit tälläisiä gellilevyllä tehtyjä grafiikoita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *