Kalenterimanialla on ollut nyt noin vuoden päivät oma Discord-kanava. Osalle jäsenistämme se on uusi alusta, joten tänään käydään läpi pähkinänkuoressa mikä Discord on ja miten sitä käytetään.

Discord on alun perin videopelaajille suunniteltu pikaviestintäsovellus, jossa on niin tekstikeskustelu kuin ääni- ja videopuheluominaisuudet. Viime vuosina Discord (tuttavallisemmin myös Disco) on nostanut päätään myös muiden kuin peliyhteisöiden parissa ja onkin nykyään paikka, jossa ympäri maailman ihmiset hengailevat kavereidensa kanssa ja voivat vaivattomasti pitää yhteyttä toisiinsa.

Discordia voi käyttää niin tietokoneelle ladattuna sovelluksena, selaimen kautta kuin puhelimelle ladattuna appina. Käyttöjärjestelmä löytyy suomeksi, joten ei tarvitse pelätä sitä, ettei englanti sujuisi tarpeeksi hyvin. Tässä postauksessa näkyvät kuvat ovat tietokonesovelluksen kautta otettuja kuvakaappauksia, mutta puhelin sovellus ei suuremmin eroa tästä: jotkut toiminnot/ valikot saattavat olla ”piilotettuina” ja löytyvät swaippaamalla.

Käyttääksesi Discordia tarvitset ihan ensi alkuun itsellesi tunnukset. Kun avaat sovelluksen ensimmäistä kertaa pääset rekisteröitymään kirjautumissivun kautta.

Yleisnäkymä Discordista näyttää tältä. Vasemmassa reunassa löytyy kaikki kanavat, joissa olet mukana. Siitä seuraavana näkyy valitun kanavan kaikki keskustelualueet, joita painamalla saat avattua kyseisen valikon. Kalenterimanian kanavalla on useampi tekstikeskustelupalsta, jonka lisäksi on luotu kaksi puhekanavaa. Oikeasta reunasta näet ketä kanavalla on tai ei ole paikalla. Ylläpidon tunnistat siitä, että nimi on korostettu punaisella.

Toimintojen käyttäminen on varsin simppeliä! Olen numeroinut tärkeimmät toiminnot yllä olevaan kuvaan.

  1. Tästä löytyy oma nimimerkkisi ja #-varustettu numerosarja, jolla sinut tunnistetaan esimerkiksi kaveripyyntöä tehdessä. Profiilikuvaa painamalla voit vaihtaa tilasi (paikalla, toimeton, älä häiritse, näkymätön).
  2. Tästä voit mykistää mikrofonisi.
  3. Tästä voit hiljentää äänet.
  4. Asetukset.
  5. Tästä näet millä puhekanavalla olet.
  6. Tätä painamalla voit poistua puhekanavalta.
  7. Tästä voit aktivoida videoyhteyden.
  8. Tätä painamalla voit jakaa tietokoneella ollessasi ruutusi.
  9. Tähän kenttään voit kirjoittaa tekstikeskusteluun. Painamalla ”+” merkkiä, voit lisätä esimerkiksi tiedostoja tai kuvia. Oikeasta reunasta löytyy emojit ja GIFit. Lahjapaketti ja tarra ei ole vielä toistaiseksi käytössä kanavallamme.
  10. Aktiivinen tekstipalsta on tummennettuna.

Kiinnostuitko? Discord on suunnattu jäsenillemme, joten ei muuta kuin Facebook-ryhmän kautta liittymään joukkoon iloiseen!

– Laura S.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *