Postauksessa nähtävä Note A5 -kalenteri on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Ajasto lähetti minulle viime vuoden lopulla vuodelle 2022 kalenterin. En silloin ollut vielä yhtään varma, mitkä fiilikset itselläni olisi kalenterista. Kalenterissa on sidotut sivut, eikä luonnollisestikkaan silloin niitä saa siirrettyä, ja tähän asti olen ajatellut sen olevan minulle sopimaton tyyli. Olen nimittäin käyttänyt ainakin kolme vuotta rengaskalenteria. Kuitenkin parin kuukauden käytön jälkeen se on osoittautunut ihan turhaksi ennakkoluuloksi ja olen aivan rakastunut kalenteriin. En haaveile tällä hetkellä mistään toisesta kalenterista.

Tuntuu siltä, että olen myös löytänyt oman tyylini tuunata tätä kalenteria. Nimittäin aina kalenterin vaihtuessa täytyy hieman etsiä omaa tapaansa tehdä, sillä usein sivun layout eli asettelu eroaa edellisestä kalenterista. Toisaalta taas tuntuu, että on ”jumittunut” yhteen tapaan tehdä koristeluita. Onko se huono asia? En itse osaa oikein sanoa tähän juuta enkä jaata. Välillä se harmittaa, että kaikilta aukeamilta löytyy samoja elementtejä. Useimmiten se ei kuitenkaan vaivaa mieltäni, vaan tykkään kaikista aukeamistani joita olen tehnyt. Kalenterimanian YouTube -kanavalta löytyy myös paljon Plan with Me -videoita, kun koristelen kalenteriani.

Kalenteristani löytyy kuitenkin myös tyhjiä aukeamia, vaikka tykkäänkin kalenteristani kovasti. Se on myös ihan OK! Aina ei tarvitse jaksaa ja huvittaa tuunailla kalenteria. Ennen podin huonoa omaatuntoa asiasta ja suunnittelin aina, että kyllä mä ne sitten jälkikäteen koistelen. Lopulta myönsin itselleni totuuden, että en koristele. Aika harvoin näiltä tyhjiltä aukeamilta löytyy edes merkintöjä, sillä aina ei vain jaksa.

Tämän kalenterin aukeamat ovat inspiroineet tekemään todella paljon kollaasimaisia koristeluja, jotka leviävät hieman viikkosivun puolelle. Kokonaan tyhjä sivu luo paljon mahdollisuuksia tehdä kaikenlaista. Jännityksellä odotan, miten tuunailuni muuttuvat tämän vuoden aikana kalenteria käyttäessäni. Vai muuttuvatko ollenkaan? Toinen asia joka jännittää on kalenterin kestävyys, sillä olen käyttänyt aika paljon papereita koristelussa. Kuinkakohan paksu kalenteri on vuoden lopussa?

~ Laura H.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *