Mainiota maaliskuun viimeistä maanantaita! Viikon alut ovat minulle hieman haasteellisia, maanantai fiilikset vaativat usein ylimääräistä motivointia. Olen 2021 loppuvuodesta Kalenterimanian ylläpidossa oloaikanani liveillyt ryhmässä lähes joka maanantai, paria päällekkäisyyttä lukuun ottamatta. Muistan elävästi kuinka paljon ensimmäisessä livessäni marraskuun lopussa jännitin, sydän hakkasi tuhatta ja sataa. Tuolloin tein alla olevan joulukuun aloitusaukeaman ja olin jouluiseen kuukauden aloitukseen, sekä ensimmäiseen liveeni yllättävän tyytyväinen. Eräässä joulukuun livessä taiteilin myös värikkään uuden vuoden 2022 aukeaman: tuntui kivalta sekoitella erivärisiä maaleja ja saada ”räjähtävä” vuoden aloitus bullet journaliini. Yhdessä tammikuun livessä inspiroiduin ryhmän teemahaasteesta, jossa päästettiin negatiiviset ajatukset paperille.

Liveni ovat vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä, mikä milloinkin on innostanut tuunaamaan, taitelemaan tai askartelemaan. Ystävänpäivä art journal aukeaman tein helmikuun alussa, jossa kokeilin kokonaisuuden viimeistelemistä paperia ompelemalla neulalla ja langalla. Maaliskuun aloitus-, kuukausi- ja viikkoaukemat tein livessä ryhmän jäsenten Plan with me -toiveena. Omena art journal aukeaman taiteiluun inspiroiduin alunperin facebookin värikkäästä tekstin taustakuvituksesta.

Säännölliset livet ovat tuntuneet pääasiassa hyviltä, koska niihin on voinut sisällyttää kaikkia mielessä pyöriviä ajatuksia ja olla vuorovaikutuksessa ryhmän jäseniin. Sain myös idean liveen ryhmän art journal -haasteesta, jossa ensimmäisen haastepäivän tehtävänä oli leikata. Yhden helmikuun ylimääräisen aukeaman tuunaamiseen käytin pelkästään ”söpö” happy mailista saamiani materiaaleja. Aiemmin mainitsemani teemahaasteet ovat toimineet erinomaisena keskustelunavauksena omaan mieleen ja tunteisiin. Ukraina teemahaaste herätti pohtimaan asioita eri näkökulmista aukeamaa toteuttaessani.

Tunnelmat liveissä ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Välillä on ollut helppoa ja luontevaa alkaa vain tekemään, joskus aloittaminen on ollut työn ja tuskan takana. Toisinaan live on ollut enemmän pohdiskelua ja tekeminen ollutkin toissijaista. Toivottavasti tämä maanantain kuvakimara sai ideoita ja ajatuksia aikaan. Mahdollisesti innostuit ja inspiroiduit tuunailemaan, tekemään art journalia tai oikeastaan mitä tahansa luovaa. Välillä voi olla tärkeää alkaa vain tekemään ilman suurempia suunnitelmia tai näkemystä lopputuloksesta. Jatketaan keskustelua ryhmän puolella ja liveissä maanantaisin n. klo 18-19.

Terkuin Aliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *