Doodle-lukuvuosikalenteri kaupallisessa yhteistyössä Ajaston kanssa.

Varma kevään merkki on, kun viitteitä uusista lukuvuosikalentereista alkaa putkahdella ilmaan. Kalenterimanian ylläpito sai ilokseen Ajastolta uutuuksia esiteltäväksi ja käytettäväksi. Kalenterimanian kantavana teemana on tekemisen vuosi, joten perinteisen esittelyn sijaan, olenkin jo hiukan tuunaillut kalenteria. Kerrotaan nyt kuitenkin myös mitä kalenteri pitää sisällään.

Doodle on A5 kokoinen sidottu kartonkikantinen lukuvuosikalenteri. Väritys on mielestäni rauhallinen. Valkoiset sivut ja kartongin värinen ruskea kansi mustavalkoisella kuviolla. Tehosteena poltettu oranssi sidontaselkä ja sisäkansilehdet. Sisällöllisesti kalenteri on hyvinkin riisuttu: vuosinäkymät 7/2022-6/2024, kuukausisuunnitelma 8/2022-8/2023, viikkoaukeamat viikoille 30/2022-31/2023, liputuspäivät, nimipäivät ja muistiinpanotilaa.

Laitoin ensimmäiseksi kanteen läpinäkyvän kukkatarran MAMBIn-tarrakirjasta (Me and my big ideas). Aloitussivulle laitoin lisää samoja, mutta pienempiä kukkia, alkaahan kalenteri heinäkuusta. Vuosinäkymille laitoin washiteippiä ja sivuille kirjoitin Pilotin oranssilla kuulakärkikynällä ja keltaisella täytevärikynällä. Kynät valikoituvat siksi, että sunnuntait ja pyhäpäivämerkinnät ovat Doodlessa merkitty haalean oranssilla, muun tekstin ollessa mustaa.

Kuukausinäkymän pidän simppelinä, jotta yhdellä silmäyksellä saa nopeasti selvää kuukauden menoista. Viikonlopun rajaan washiteipillä tai huomiotussilla. Sivun yläreunan muistiinpanoriveille voi laittaa isommin kuukauden muistettavat. Pidän siitä, että kuukausinäkymä on ruudukko, eikä päiviä ole listattu allekkain.

Ilahduin suuresti huomatessani viikkonäkymän ja kolmeen jaetut päivät: aamu, iltapäivä ja ilta. En pidä viivoista tai kellonajoista, joten olin enemmän kuin tyytyväinen tyhjistä boxeista. Näin ollen näkymässä on enemmän ilmaa ja mahdollisuus koristella mielestäni vapaammin tai jättää koristelematta. Viikonloppu on allekkain ja päivien alla juoksee erillinen muistiinpanotila vaikka to do -listoille. Ja jos joku ei vielä tiennyt, niin olen boxi-ihminen, heh.

Kuukausi- ja viikkonäkymien loputtua elokuulle 2023, takana jatkuu vuosinäkymät 6/2024 asti. Nimipäivälistoilta ympyröin tärkeimmät päivät muistiin. Muistiinpanosivut alkavat viivatuilla sivuilla, jonne kirjasin heti ostoslistan, kun kuopuksemmekin aloittaa koulutiensä syksyllä. Keskivaiheilla sivut muistuttavat millimetriruudukkoa, joka taas on itselleni tuttu ompelussa ja poikkileikkauskuvien piirtämisessä. Viimeiset sivut ovat tyhjiä.

Avauslivessä Kalenterimanian Facebook-ryhmässä tein jo takasivuille kynätestin ja totesin, että vähän kaikki kuultaa sivun toiselle puolelle. Tosin vain permanenttikynät tulivat läpi asti. Kaikista varmin on mustekynä, mutta itse ehdin jo kevyesti leimata Archival inkillä ja pystyn elämään sen kanssa: pieni kuulto näkyy toiselle puolelle. Kaiken kaikkiaan, kyllä, näen ”hänet” (Doodlen) mukanani vanhan Pisteen tilalla, kun se kesällä loppuu. Ainut mikä jää toistaiseksi kysymysmerkiksi, kestääkö sidonta koristeluani ja sen tuomaa täytettä kansien välissä, ja joudunko turvautumaan kuminauhaan kansien ympärille. Se jääköön nähtäväksi, kun syksy saapuu ja pääsemme yhteiseloon ja varsinaiseen käyttöön.

-Tia

4 Comments on Esittelyssä – Doodle 22/23 (Ajasto)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *