Kukkuu! Torstai on täällä taas ja on ylläpidon haastepostaussarjan vuoro. Tällä kertaa inspiroidutaan kulttuurista. Minulla oli vaikka kuinka monta ideaa ja niistä piti lopulta valita vain yksi. Se oli vaikeaa päättää! Lopulta keksinkin vielä aivan uuden idean ja päädyin toteuttamaan sen.

Tämä lopullinen idea juontaa juurensa nuoruuteeni, kun kävin kuvataideluokkaa yläasteen ajan. Siellä käytiin todella paljon Suomen kuvataidehistoriaa läpi ja sitä kautta rakastuin suomalaiseen taiteeseen. Kuvataideluokalla tehtiin paljon eri tyyppisiä töitä, joissa osassa etsittiin inspiraatiota maalauksista, välillä tehtiin mukaelmia maalauksista – ja siitä sain ideani tähän Art journal -aukeamaan.

Tulostin kaksi kuvaa Albert Edelfeltin teoksesta Leikkiviä poikia rannalla. Liimasin kuvat keskelle sivua ja ryhdyin maalaamaan vesiväreillä maalauksen ulkopuolelle jäävää maisemaa. Toinen sivu jäi ajatuksissani ”menneisyydeksi” ja toisen sivun tein ”nykypäiväksi”. Nykypäivän puolelle piirsin Micronilla asioita, jotka ovat nykypäivää. Taivaalla lentävä lentokone, moottorivene, kauko-ohjattava leluvene jne.

Pitkästä aikaa oli hauskaa kokeilla tälläistä tekniikaa/työtä, vaikka näitä koulussa taisinkin vihata. Tästä inspiroituneena ajattelin maalata jonain päivänä enemmän vesiväreillä ja yrittää verestää taitojani.

-Laura H.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *