Se olisi viimeisen ylläpidon onnistumiset -torstaihaasteen vuoro. On ollut ilo lukea aiempia ajatuksia ja kokemuksia onnistumisista. Koenkin olevani etuoikeutettu, koska saan kirjoittaa onnistumisista luettuani kaikki aiemmat blogipostaukset aiheesta, jotka löydät täältä. Tosiaan löysin Kalenterimanian facebook-ryhmän vuoden 2020 lopulla ja ylläpidossa olen ollut vasta loppuvuodesta 2021 eli maniataipaleellani olen vielä lapsen kengissä. Ylläpidon tehtävien opetteleminen on vienyt aikaa, vaatinut kärsivällisyyttä ja opettanut kantapään kautta kysymään neuvoa ja apua. Olen pohtinut paljonkin kuinka laajasta ja monipuolisesta kokonaisuudesta onkaan Kalenterimaniassa kyse; rivijäsenenä ollessani en hahmottanut murto-osaakaan.

Koen tähän astisen maniamatkan onnistuneen inspiroimaan ja innostamaan kokeilemaan uutta sekä ylläpitämään vanhaa jo hyväksi havaittua. Olen aina haaveillut, että osaisin kirjoittaa päiväkirjaa, mutta bullet journalin löydettyäni olen ymmärtänyt, että päivän tapahtumista ei tarvitse kirjoittaa romaania tai edes novellia vaan yksittäisten tilanteiden tallentaminen on yhtä tärkeää ja merkityksellistä. Onnistuinkin kirjoittamaan bujoani lähes koko viime vuoden kesälomakuukausia lukuunottamatta.

Pidän johdonmukaisuudesta, säännöllisyydestä ja perinteistä. Koen onnistuneeni muodostamaan maniaan liittyviä rutiineja ja rytmiä. Maanantailiveilyt ovat jo muutaman kuukauden aikana muodostuneet minulle todella tärkeäksi viikkotehtäväksi. Noin tunnin maanantai iltoina olen pyhittänyt vain ja ainoastaan luovalle tekemiselle. Liveillessä tulee keskityttyä valitsemaansa tekemiseen, eikä poukkoile niin paljoa ajatuksissa tai työskentelyssä mihinkään muualle. Nykyään todella tärkeä taito, kun elämä tuntuu jatkuvilta keskeytyksiltä ja ajatuskatkoilta.

Vuosi 2022 on Kalenterimaniassa tekemisen vuosi. Onnistumisen tunne syntyy myös siitä, että saa jakaa ajatuksia ja kokemuksia toisten kanssa. Missä sinä olet onnistunut? Tänään, eilen, viime viikolla, tässä kuussa, tänä vuonna? Olisi kiva lukea vielä onnistumisistasi ryhmässä sekä keskustella millaisia ajatuksia ja tunteita onnistuminen sinussa herättää.

Terkuin Aliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *