Postauksessa näkyvä kalenteri on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Nyt on minun vuoroni esitellä teille yksi Ajaston tämän vuoden uusista lukuvuosikalentereista, nimittäin tyylikäs ja hyvää mieltä huokuva Feel Good.

Kalenteri on A5-kokoinen ja parikierresidottu. Kannet ovat Feel Goodille tuttuun tapaan mustat, ja tänä vuonna mustan kaveriksi on löytynyt upea kultainen foilaus. Sama kullansävy toistuu myös kalenterin kierteissä. Sisältö jatkaa samaa väriteemaa, sillä valkoisilla sivuilla on käytetty tehosteväreinä mustaa ja kullanruskeaa.

Nimensä mukaisesti kalenteri on oikea hyvänmielen kalenteri ja teema näkyykin hyvin läpi koko kalenterin. Kalenterista löytyvät toki perinteiset vuosinäkymät, nimipäivät ja liputuspäivät, mutta niiden lisäksi mukana on erilaista hyvinvointiteemaista sisältöä.

Heti kalenterin alkupuolella on pohdiskelusivu, johon voi listata omia onnellisuuteen vaikuttavia asioita. Koska kyseessä on lukuvuosikalenteri, on mukana myös muistilista lukuvuoden alkua ajatellen. Hyvinvointiteema jatkuu koko vuoden kalenterin viikkonäkymillä. Viikko on jaettu vertikaalisesti kahdelle sivulle. Jokaisella aukeamalla vasemman sivun alalaita on varattu Feeling Good -osiolle, jossa on valmiit trackerit hyvinvointiin vaikuttaville tekijöille. Niiden seuranta pitkin viikkoa on siis tehty varsin helpoksi. Oikealla sivulla puolestaan on tilaa omille muistiinpanoille. Ruskeataustainen boksi houkuttelee liittämään viikkoihin mukaan esimerkiksi omia kuvia tai muita muistoja.

Kuukausi päättyy aina yhteenvedolla, johon voi tiivistää kyseisen kuukauden parhaat jutut, opitut asiat ja myös ne, joissa on vielä parannettavaa. Lisäksi samalla sivulla voi kirjata ylös suunnitelmat myös seuraavalle kuulle. Seuraavan kuun kuukausinäkymä on aina tämän yhteenvetosivun viereisellä sivulla.

Kalenterin loppupuolella on runsaasti lisäsisältöä. Jo aiemmin mainittujen perinteisten nimi- ja liputuspäivien lisäksi sieltä löytyvät omat sivut kurssi- ja budjettiseurannalle sekä hyvä määrä tyhjiä pistesivuja omille tekemisille. Lopusta löytyy vielä lukujärjestyspohjia ja pirteitä tarroja, joilla on helppo lennosta koristella kalenteria, vaikka kesken koulupäivän.

En ole enää koulussa, joten en ole varsinaisesti kalenterin kohderyhmää. Näkisin kuitenkin, että hyvinvointiteemaisesta kalenterista olisi minulle työelämässäkin valtavasti hyötyä ja monet sisällöt tässäkin kalenterissa mukautuisivat oikein hyvin työkäyttöön.

Kalenteri alkaa vasta heinäkuun lopusta, mutta halusin jo tehdä siihen jotain. Niinpä päätin täyttää alusta löytyvän tyhjän pistesivun satunnaisella askartelulla ja kalenterin teemaan sopivalla positiivisuudella. Näin pääsin samalla testaamaan, miten hyvin kalenteri kestää liimaamista ja kirjoittamista. Ja hyvinhän se kesti!

Hyvinvointia kaikkien kevääseen,
Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *