Ihanaa toukokuista maanantaita kaikille! Näin kesän kynnyksellä halusin saattaa mielessä olevat tavoitteet sekä suurimmat mielessä pyörineet haaveet näkyväksi. Tätä voisi kutsua haavekartaksi, tavoitekartaksi tai vaikka haaveiden pilvilinnaksi. Oli nimitys mikä tahansa, tehdään ne haaveet näkyväksi!

Aloitin valitsemalla tähän askarteluun muutamat lehtileikkeet, useampia värimaailmaltaan miellyttäviä kyniä, taustan kartongin sekä leikekuvia ja lehtiä, joista leikellä lisää inspiroivia kuvia toteutukseen. Hyvät sakset ja liima ovat myös tärkeässä osassa tätä haaveilua. Kuvittelin, että vaikein tehtävä olisi ollut kuvien valitseminen, mutta toisin kävi. Yritin kirjoittaa ylös tavoitteita ja haaveita, joka osoittautui hyvin haastavaksi tehtäväksi. Otin kuitenkin haasteen vastaan ja annoin ajatusten hieman muhia sekä muotoutua. Lopulta sain muutamia tavoitteita ylös ja haaveita tuli kirjattua myös muutamia. Mielestäni tämä haaveiden kirjoittamisen vaikeus oli vain osoitus siitä, että tämä haaveilu tuli juuri oikealla hetkellä.

Kuvia valitessani annoin fiiliksen viedä ja ajattelin sen olevan osa tätä, hieman tahmeaa, prosessia. Valituiksi elementeiksi pääsivät itseäni puhuttelevat kuvat ja tekstit. Jälleen valittuja kuvia ja tekstejä tuli enemmän kuin alustalle mahtui. Voisi sanoa, että alkukarsinnan jälkeen, vain ne eniten omiin tavoitteisiin ja haaveisiin osuvat kuvat tulivat valituksi. Sommittelu oli oma lukunsa, kun olisin halunnut käyttää kaikki puhuttelevat kuvat.

Halusin tuoda esille tähän haaveilun teokseen tavoitteista ihanan sisustuksen kotona, lukemisen, viherkasvien paljouden, innostajan ja esikuvan roolin töissä sekä itsestä huolehtimisen. Haaveista mukaan pääsivät äitiyden kokeminen, pandojen näkeminen ja Australiaan matkustaminen. Lisäsin myös elementtejä, jotka liittyvät tähän hetkeen ja näitä olivat vakituinen unelmatyö, kesän yhteiset hetket ja fiilistelyn salliminen. Huomasin, etten lopulta käyttänyt yhtään kyniä tässä teoksessa eikä se haittaa millään tavalla vaan se kertonee siitä, että löysin osuvia ja tarpeeksi avaavia kuvia sekä tekstejä.

Lopputuloksesta tuli minun näköiseni ja haaveita on tässä tuotu esille erilaisin elementein. Tämä teos pääsee esille työpöydän viereen, jotta haaveet eivät unohtuisi. Milloin sinä olet viimeksi haaveillut?

Ihanaa viikkoa ja haaveilun hetkiä toivottaen Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *