Olen jo aiemminkin valitellut inspiraation puutetta. Tämä vuosi on ollut monella tapaa raskas. En ole tällaista angstia tuntenutkaan sitten teinivuosien, jolloin se oli enemmän kantava voima luovuudelle. Kahden kotona vietetyn vuoden jälkeen kaikki mitä maailmalla on tänä vuonna tapahtunut oli liikaa. Ukrainaan kohdistunut epäreilu sota sai minut tuntemaan käsittämätöntä avuttomuuden tunnetta. Siksi ehkä kaikki luova jäi helposti taka- alalle. Vaikka itselle tällainen asioista irrottautuminen ei ole helppoa niin olen yrittänyt antaa itselle hieman armoa ja aikaa kerätä sitä intoa tekemiseen taas.

Otin askeleen taaksepäin ja mietin mikä omalla kohdalla tämän harrastuksen kohdalla toimii ja mikä ei. Huomasin että alkuvuodesta käyttöön otetut traveler´s notebookin kannet ei vaan ole ominta minua. Olen suurimman osan elämästäni ollut kasvissyöjä ja rakastan eläimiä. Siksi nahkaiset kannet, joskin kierrätettynä hankitut ei vaan tuntuneet itsellä hyvältä. Sitten kun kalenterivihkon sivut loppui, päätin siirtyä eteenpäin. Löysinkin kirpputorilta hyvän jatkajan kalenteriksi. Kannet siihen olen jo suunnitellut kierrätysmateriaaleista. Esittelen niitä sitten myöhemmin ryhmässä. Pidän yksinkertaisista, selkeistä ja maanläheisistä sävyistä. Siksi tämä muutos tuntuu nyt oikealta. Bullet journalina ollut halpa vihko on toiminut hyvin guassivärien kanssa niin sen pidän vielä, vaikka se ei nyt enää kokonsa puolesta mahdukkaan tn:n väliin.

Nyt kun aurinko on taas alkanut vähitellen herätellä luontoa olen huomannut, että oma luovuuskin on sieltä hiljalleen herännyt. Myös ryhmän herääminen ja kaikkien ihanat kuvat on tuonut myös valtavasti intoa aloittaa tekeminen. Olen jo kahdesti kaivanut bujon esiin maalailuja varten ja nytkin se odottelee tuossa jo seuraavaa. Kun helmikuussa laitoin bujon syrjään, mielessä on painanut mitä tehdä väliin jääneelle ajalle. Yleensä olen kirinyt ajan kiinni ja tehnyt sivut jälkikäteen. Kolme kuukautta on kuitenkin pitkä aika rakentaa jälkikäteen sivuille. En halunnut jättää ajankulkua täysin huomioimatta. Nyt sitten päädyinkin tekemään vain kuukauden kansisivut ja hyppäämään suoraan toukokuuhun. Ehkä se kertoo ajankulusta sen minkä tarvitsee.

Minulle inspiraation puuttuminen ei tarkoita etteikö niitä ideoita olisi kokoajan ollut. Niiden vieminen paperille asti on vaan ollut hukassa. Ehkä pieni tauko on tehnyt hyvää ja nyt sieltä syntyy jotain uutta ja parempaa. Tai ainakin sieltä kumpuaa jotain itselle tärkeää, se itse tekeminen. Oli se sitten maalaaminen, piirtäminen, luominen tai muuten vaan käsillä tekeminen. Inspiroivaa kevään alkua kaikille.

Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *