Joskus siitä on etua, että säästää (lähes) kaiken, mitä jää yli erilaisista projekteista. Näitä pieniä vellumpalasia oli kertynyt laatikkoon melkoinen määrä ja pitkään mietin, että onkohan mitään järkeä säilöä näitäkin ja mitä ihmettä näillä teen. Kunnes jälleen kerran Instagramia selatessani näin idean, jota piti päästä heti kokeilemaan. Lopputulos oli niin kiva, että näitä ihania pikku lappusia on nyt kertynyt melkoinen kasa ja lisää lienee tulossa…

Omat työvaiheeni etenevät seuraavaan tapaan:

Ensin kerään pöydälle kaikki tarvitsemani materiaalit ja tarvikkeet.

Minulla on myös kuumailmapuhallin, mutta joskus käytän jauheen kiinnittämiseen hellan levyä, kuten tässäkin tein. Levy toimii oikein hyvin, mutta vaatii suurta varovaisuutta, ettei sormet pala; siispä parempi vaihtoehto on varmaankin puhallin! Ellei sellaista ole hellan levykin käy!

Sen jälkeen leimaan vellumpalaselle valitsemani kuvan. Jos palanen on isompi, siihen voi leimata useamman kuvan samalla kertaa.

Sitten ripottelen leimatun kuvan/ kuvien päälle runsaasti kohojauhetta niin, että koko kuvio peittyy varmasti. Tämän vaiheen teen taitetun ja avatun A4-arkin päällä.

Seuraavaksi kopistelen ylimääräiset kohojauheet paperille, josta ne on helppo kaataa takaisin kohojauhepurkkiin taitetta pitkin.

Tämän jälkeen seuraa kiinnitysosuus. Tässä teen sen sormia varoen kuuman hellan levyn päällä pidellen vellumia kiinni kulmista tai reunoista noin 1 cm:n etäisyydellä levystä. Kun levy on kuumentunut tarpeeksi, jauhe alkaa ”sulaa.” Huomaat kyllä milloin se on valmis, koska se muuttuu hieman eri väriseksi tai kiiltäväksi. Puhaltimella tapahtuu sama ilmiö hellävaraisemmin ja varmasti turvallisemminkin…

HUOM!! MUISTA LAITTAA LEVY POIS PÄÄLTÄ, KUN LOPETAT KUUMENTAMISEN!!

Näitä vaiheita toistan niin kauan kunnes olen saanut tarpeeksi haluamiani kuvia. Sen jälkeen leikkaan kuvat irti kuvan muotoa seuraillen ja tadaa! Taas on paljon ihania juttuja käytettäväksi kalenteri- ja korttiprojekteihin!

Olen kartuttanut embossausjauhekokoelmaani pikkuhiljaa hankkien lempivärejäni aina muutaman kerrallaan. WOW-jauheet olen todennut itseäni parhaiten palveleviksi, mutta varmasti muutkin toimivat ihan yhtä hyvin. Olen valinnut jauheita, joissa on merkintä ”R” ( regular= normaalijakoinen). Peittävällä jauheella ”O” olen saanut hyvää jälkeä, jossakin purkissa on myös merkintä ”M” (marmoroituva). Ja ainakin mustalla jauheella onnistuu hyvin pienet värssyleimailut, purkissa merkintä ”T” (läpikuultava).

Kokeilemisen iloa kaikille ja lopuksi varoituksen sana: tämä on hyvin koukuttavaa puuhaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *