Helou helou helou, Inka täällä näppiksen takana naputtelemassa. Meinasin jo alunperin kirjoittaa tänään siitä, miten en ole saanut oikein tartuttua mihinkään artteilu-hommiin hyvään toviin ja kalenterinkin tuunailut on sujuneet melkoisen autopilotilla. Sitten sainkin yökylään yhden oman lapseni serkuista, ja hänellä oli toiveissa askartelu. Siitä se ajatus sitten lähti, ja laitettiin taidetuokio pystyyn minä art journalini ja lapsi taulupohjan kanssa.

Ryhmässä aiheesta jo huhuilinkin, kun esivalmistelin askarteluja leikkaamalla lehdistä kuvia jo valmiiksi. Lehtileikkeiden lisäksi käytettiin töihin:

Glitterliimat olivat ehdottoman tärkeä osa töitä. Ne oli kyläilijä nimittäin halunnut vartavasten ostaa jotta voi niillä yhdessä askarrella meillä!

Pohjan työstäminen aloitettiin repimällä lehdestä suikaleita ja liimaamalla ne paikoilleen. Oma taaperoni sai tässä kohtaa osallistua repimällä omaa lehden sivuaan palasiksi myös – hyvin viihdytti tämä puuha!

Maaleihin tartuttiin seuraavaksi, ja lohdittiin kirkas värimaailma keltaisella ja pinkillä akryylimaalilla. Maalin kuivahdettua levitettiin sinne tänne kohopastaa sapluunoiden läpi haluttuihin kohtiin.

Tässä vaiheessa koitti ulkoilutauko, ja hetken kuivumisen jälkeen kävin vielä itse piipahtamassa sisällä liimaamassa isot kuvat erikeepperillä paikoilleen. Ennen ulos siirtymistä tietysti katsottiin kanssa-askartelijan kanssa valmiiksi haluttu kohta kissan kiinnittämiselle!

Kun ulkoilut oli ulkoiltu, oli hyvä hetki tehdä töille loppusilaukset iltapala-aikaa odotellessa. Valittiin yhdessä pöytään muutama washi, maalikyniä, valkoinen vahakynä ja tietysti ne glitterliimat. Dymokin tarttui matkaan ja lainalapsen taulu sai sillä tehtyjä ”miau”-tarroja koristeekseen.

Vaikka itse sanonkin, niin aikas kivat työt satiin kyllä aikaiseksi. Väripläjäykset! Ja nyt kun katsoin hieman tarkemmin näitä kuvia, huomasin että olen lahjakkaasti unohtanut lisätä aikomani tekstin omalle arttisivulleni… Onneksi se ei ole vaarallista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *