Haasteen sanat: liike, makea, ilta, kruunu

Kun otin vastaan tämän ”kirjoitushaasteen”, olin lähes tervehtynyt. Lähes saman tien iski mikä lie pöpö. Ei ollut jaksamista tuunailla tai muutenkaan olla pystyssä. Olin siis lähes myöhässä enkä kehdannut enää peruakaan.

Kun alkaa miettimään sanoja, luulisi että tämähän on helppo homma, mutta eipäs ollutkaan. Olisi voinut tietenkin olla helppoa, jos olisin yrittänyt päästä helpolla tekemällä nopeasti ja tylsästi. Mutta mitä sitten teen? Pää lyö tyhjää, piirtäminen ei ole vahvin alani, haukkasinko kenties liian ison palan? Päätin silti kokeilla piirtämistä, mutta miten piirrän esimerkiksi sanan ”liike”? Olin aiemmin kirjoittanut sanat ylös valmiiksi pari kolme viikkoa aiemmin ja luonnostellut jonkunnäköisen kuvan. Päivät kuluivat ja viikot vähenivät, muutama päivä jäljellä…

Tässä piirrellessäni ideoita tuli lisää, kysyin välissä apua ja homma jatkui. Idea ja ajatukseni vaikuttivat hyviltä päässäni ja toivoin vain, että tämä toimisi myös paperilla ja kuvasta tulee mieleinen. Käytän bujoillessani ja kuvaillessani paljon tunteita: muun muassa laulunsanoja ja lainauksia, joten hyödynsin myös tässä niitä. Vaikeinta on ollut aloittaminen, tosin syynä ei ollut kiinnostuksen puute vaan pelko. Pelko siitä, että osaanko, pystynkö ja olenko tyytyväinen työhöni. Piirtämisen lisäksi haastetta oli tämän tekstin kirjoittamisessa, kun täytyi omin sanoin kuvailla tätä haasteen toteuttamista.

Kaikki tässä työssä oli niin uutta ja jännittävää. Olin poissa mukavuusalueeltani eli piirtämässä aikataulutettua valmista tehtävää. Kyseinen ”keinuva tyttö” -kuva oli tarkoitus olla vain luonnos luonnosvihossa, mutta olinkin niin tyytyväinen siihen, että päätin leikata ja liimata bullet journaliin. Mielestäni sivusta tuli loppujen lopuksi ihan hyvä, vaikkakin vähän tyhjähkö. Itsehän rakastan katsoa muiden ”superöveri” -tuunauksia ja bujoaukeamia, kirjaimellisesti tyhjiä kohtia ei ole. En ole vielä omassa bujossani oppinut saamaan täyteen ahdettuja ja ihania aukeamia ja sivuja. En ole saanut sellaista inspiraatiota, että uskaltaisin sitäkään vielä kokeilla. Pidin haasteesta paljon, mutta olisi tarvinnut pystyä aloittamaan aiemmin. Oli kiva miettiä toteutusideaa ja saada kuvaidea toimimaan.

– Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *